Μercedes F1: Δοκιμαστής ο Βερλάιν!

Μercedes F1: Δοκιμαστής ο Βερλάιν!

Ο νικητής του τελευταίου αγώνα DTM στο Λάουζιτσρινγκ για λογαριασμό της Mercedes,  Πασκάλ Βερλάιν αναλαμβάνει ρόλο εφεδρικού οδηγού στην ομάδα της F1.

Μercedes F1: Δοκιμαστής ο Βερλάιν!
Ο 19χρονος Γερμανός μετά από μια πετυχημένη καριέρα στα καρτ κέρδισε το 2011 το ADAC Formel Masters προτού βρεθεί στη F3 το 2012. Τερμάτισε 2ος και πήρε τον τίτλο του «ρούκι» της χρονιάς. Πέρυσι ο Βερλάιν έγινε στα 18 του χρόνια, ο νεώτερος οδηγός στην ιστορία του DTM. Η Mercedes έχει μακρά παράδοση στην εξέλιξη ταλαντούχων οδηγών και διαμέσου του DTM.

Κλείσιμο
Ο Βερλάιν στο Λάουζιτσρινγκ πήρε την νίκη εκκινώντας από την pole position. Τον αγώνα μετέδωσε απευθείας το newsauto.gr και μπορείτε να τον δείτε εδώ.

Ο Βερλάιν έχει ήδη συμπληρώσει πάνω από 30 μέρες στον προσομοιωτή της ομάδας F1, καλύπτοντας πάνω από 12.000 εικονικά χιλιόμετρα (km) πίσω από το τιμόνι της W05. Πριν λίγες μέρες έβαλε στην πίστα του Πορτιμάο 500km πίσω από το τιμόνι της Mercedes F1 του 2012.  Ο Βερλάιν θα βρίσκεται στα πιτ της ομάδας στη Σιγκαπούρη ως εφεδρικός οδηγός.

Ο 19χρονος Γερμανός δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος μετά τη δοκιμή στο Πορτιμάο. Χρειάστηκα κάποιους γύρους να συνηθίσω την απίστευτη ταχύτητα, τα πολύ σκληρά φρένα και τις γρήγορες καμπές. Η F1 βρίσκεται σε διαφορετική κατηγορία από το DTM. Αποτελεί μια ωραία αναγνώριση των προσπαθειών μου η θέση του εφεδρικού οδηγού. Όλη μου τη ζωή παλεύω σκληρά για να μου δοθεί η ευκαιρία να οδηγήσω F1. Φυσικά στόχος μου ήταν να γίνει αυτό με τη Mercedes».



O 19χρονος Πασκάλ Βερλάιν έχει πλέον κάθισμα στα μέτρα του στην W05.


Από την πλευρά της ομάδας ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων Τότο Βολφ πρόσθεσε:
«Καλωσορίζω και επίσημα το Βερλάιν στην ομάδα F1. Δουλεύει ήδη αρκετό καιρό αθέατα στον προσομοιωτή βοηθώντας στην προετοιμασία μας. Μετά το Νίκο και το Λιούις είναι ο πιο εξοικειωμένος με την W05 και το χειρισμό της. Η νίκη του στο Λάουζιτσρινγκ ήρθε την πιο ταιριαστή στιγμή. Το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης