Ferrari: Σετάρισμα αυτοκινήτων

Ferrari: Σετάρισμα αυτοκινήτων

Η Ιταλική εταιρεία θεωρείται κορυφαία στον κόσμο όσον αφορά στο στήσιμο σπορ αυτοκινήτων με καθαρόαιμη συμπεριφορά.

Ferrari: Σετάρισμα αυτοκινήτων
Πρόκειται για μια τέχνη σχεδόν μυστικιστική που άλλαξε με την πάροδο των χρόνων και την πρόοδο της τεχνολογίας. Κάποτε ήταν απολύτως απαραίτητη η σχεδόν ερωτική σχέση μηχανικού και δοκιμαστή. Ο ένας εξέλισσε ο άλλος δοκίμαζε και από τη μεταξύ τους επικοινωνία όταν αυτή ήταν αποτελεσματική προέκυπτε πρόοδος.

Κλείσιμο
Αυτή η ανάγκη γέννησε το μύθο του Ντάριο Μπενούτσι του δοκιμαστή θρύλου για τη Ferrari, του Ιταλού που βρίσκεται πίσω από το σετάρισμα κάθε αυτοκινήτου της Ιταλικής φίρμας από την Ferrari 246 Dino έως σήμερα. Τα χρόνια πέρασαν ο Μπενούτσι είναι πλέον 68 ετών και οι μηχανικοί με τη βοήθεια της τεχνολογίας τον έχουν πλέον υποκαταστήσει με προσομοιωτές.

Ο προσομοιωτής μπορεί να μην έχει συναισθήματα, δεν κουράζεται όμως ποτέ. Επαναλαμβάνει συνεχώς αυτό που του ζητείται, με ακρίβεια και χάρη σ’ αυτόν ο μηχανικός μπορεί να διαμορφώσει μια εικόνα πολύ κοντά στην τελική που θα δοθεί μετά από δοκιμές στην πίστα. Φυσικά οι προσομοιωτές συνεχώς εξελίσσονται και στη Ferrari ποντάρουν πολλά σ’ αυτό. Στο Διεθνή Διαγωνισμό 2014 Vehicle Dynamics Awards τα δυο πρώτα βραβεία δόθηκαν σε ταλαντούχους μηχανικούς που εξελίσσουν τις ιδέες τους σε συνεργασία με τη Ferrari. Το βραβείο για το «Εργαλείο Εξέλιξης της χρονιάς» δόθηκε στους VI-Grade και Saginomiya που συνεργάζονταν με τη Ferrari. Επίσης το βραβείο (Διαδραστικότητα ελαστικού/δρόμου χαρακτηρισμός και γνώση) δόθηκε σ’ ένα σύστημα που υπολογίζει την συμπεριφορά του ελαστικού ως παράμετρο αλληλεπίδρασης με το δρόμο. Το εξέλιξε ο Φλάβιο Φαρόνι κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του που έγινε σε συνεργασία με τη Ferrari.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης