Σεθ Ρόγκεν: Ο βασιλιάς της κωμωδίας

Σεθ Ρόγκεν: Ο βασιλιάς της κωμωδίας

Δεν είναι μόνο ο πιο αστείος ηθοποιός της γενιάς του, αλλά  και ο πιο συμπαθητικός

Σεθ Ρόγκεν: Ο βασιλιάς της κωμωδίας
Κοιτώντας τη λίστα με τις ταινίες στις οποίες έχει παίξει (ή τις οποίες έχει γράψει ή σκηνοθετήσει) ο Σεθ Ρόγκεν, ασυναίσθητα πιάνεις τον εαυτό σου να γελά - δεν χρειάζεται καν να τις ξαναδείς, το συναίσθημα είναι εκεί. «Παρθένος, ετών 40» με μουσάκι και τατουάζ, «Με την πρώτη» άγαρμπος και αξιαγάπητος πρωταγωνιστής, «Superbad» αστυνομικός που θα ήθελες να γνωρίσεις, «This is the end» αυτοσαρκασμός που λατρεύεις.

 Υπήρξαν και οι «σοβαρές» απόπειρες («50/50», «Το δικό μας βαλς»), όπως και οι αποτυχίες («Η κατάρα της μητέρας μου», «The green hornet»), αλλά το βασικότερο χαρακτηριστικό του Ρόγκεν είναι ένα: είναι ξεκαρδιστικός.

Κλείσιμο
Δεν αποτελεί απολύτως καμία έκπληξη το πώς οι «Ανυπόφοροι γείτονες», μια αμερικανική κωμωδία η περίληψη της οποίας δεν υπόσχεται και πολλά, απογειώνεται και ξεχωρίζει ως μία από τις πιο διασκεδαστικές της χρονιάς χάρη στον Σεθ Ρόγκεν.



Ο χαρισματικός Καναδός πηγαίνοντας κόντρα στα χολιγουντιανά πρότυπα κατόρθωσε με το... μυαλό του να αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους κωμικούς της γενιάς του (αν όχι ο καλύτερος). Δεν είναι τυχαίο πως ο Τζαντ Απατοου, με τον οποίο ξεκίνησε την καριέρα του στα 16 χρόνια του (στην εκπληκτική, παραγνωρισμένη σειρά «Freaks and Geeks»), τον είχε κάνει ήδη από τότε κολλητό του. «Είμαι τόσο μεγάλος φαν της κωμωδίας, που ξέρω ότι, παρόλο που είναι 16, κάνω παρέα με κάποιον που θα γίνει ένας από τους μεγάλους κωμικούς», είχε πει προφητικά τότε ο Απατοου.

Ενα από τα σημαντικότερα ατού του Ρόγκεν είναι η άμεση οικειότητα που αποπνέει, σαν να ζει μια παρόμοια ζωή με τη δική σου ή του γείτονά σου. Γιατί, όπως κάθε καλός κωμικός, ο Ρόγκεν ασχολείται με καταστάσεις της καθημερινότητας. Γι’ αυτό και μπορούσε εύκολα να ταυτιστεί με τον πρωταγωνιστή των «Ανυπόφορων γειτόνων» Μακ. «Ηταν ένας από τους λόγους που ήθελα να συμμετάσχω στην ταινία και να βοηθήσω στη δημιουργία της», αναφέρει ο ηθοποιός και συνεχίζει: «Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε κάποια ταινία που να έχει γίνει αποκλειστικά για τον αγώνα που δίνει ένα ζευγάρι μετά τη γέννα του παιδιού του επειδή δεν μπορεί να βγει έξω και να διασκεδάσει. Για μας αυτό ήταν ένα αστείο, γόνιμο, προσιτό πεδίο. Γι’ αυτό μάλλον δεν έχω παιδιά!».

Η ταινία περιέχει μερικές ξεσηκωτικές σκηνές πάρτι, οι οποίες γυρίστηκαν όλες σε πραγματικά σπίτια και όχι σε στούντιο. «Το μόνο στημένο σκηνικό σε ολόκληρη την ταινία που μπορώ να σκεφτώ ήταν η κρεβατοκάμαρα μέσα στην οποία παλεύω με τον Ζακ (σ.σ.: Εφρον)», σημειώνει ο Ρόγκεν και συνεχίζει: «Πέρα από αυτό, στριμώξαμε λόχους και λόχους ανθρώπων σε πραγματικά σπίτια. Ηταν τελείως τρελό και είχε πραγματική πλάκα».

Την εποχή της ταινίας «Με την πρώτη» ο Ρόγκεν είχε δηλώσει πως είχε πρόβλημα με τις σκηνές σεξ με την Κάθριν Χάιγκλ, του ήταν πολύ δύσκολο. Εδώ όμως το αντιμετώπισε κάπως διαφορετικά. «Είναι λίγο αμήχανο», παραδέχεται. «Αλλά το γεγονός ότι είναι αστεία σκηνή την κάνει λιγότερο παράξενη. Οι σκηνές του σεξ είναι γενικά πάντα λίγο παράξενες». Μιλώντας για παράξενα πράγματα, η νέα ταινία στην οποία θα παίξει (και θα σκηνοθετήσει με τον φίλο του Εβαν Γκόλντμπεργκ) ακούγεται άκρως κουλή και δελεαστική: στο «Interview» ένας δημοσιογράφος και ο παραγωγός του καλούνται να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Χιούμορ που σκοτώνει, εγγυημένα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης