Ντομάτα: Η αντικαρκινική τροφή
Ντομάτα: Η αντικαρκινική τροφή
Μία καλή ντομάτα την ημέρα αποτελεί ένα εξαιρετικά νόστιμο σύμμαχο για την υγεία
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να καταναλώνετε ντομάτες όλο το χρόνο. Περιέχουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου, φτιάχνουν τη διάθεση, δεν κοστίζουν ακριβά και μπορούν να προστεθούν στα περισσότερα φαγητά. Το χειμώνα προτιμήστε βιολογικές.
Η ντομάτα ήρθε από τη Ν. Αμερική το 16ο αιώνα. Αρχικά, χαρακτηρίστηκε δηλητηριώδες φυτό. Σήμερα, είναι ίσως το πιο δημοφιλές λαχανικό. Στην Ελλάδα, είναι γνωστή από το 1818. Το χρώμα της οφείλεται στις ενώσεις των ισοπρενοειδών. Αυτές είναι οργανικές ενώσεις που δίνουν το χρώμα στον κρόκο του αβγού, στο κέλυφος του αστακού, στο λίπος του βουτύρου, στην προβιταμίνη Α (β-καροτένιο), στο καρότο, στις βιταμίνες Β1 και Β2 (βιοχρώματα).
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Η ντομάτα ήρθε από τη Ν. Αμερική το 16ο αιώνα. Αρχικά, χαρακτηρίστηκε δηλητηριώδες φυτό. Σήμερα, είναι ίσως το πιο δημοφιλές λαχανικό. Στην Ελλάδα, είναι γνωστή από το 1818. Το χρώμα της οφείλεται στις ενώσεις των ισοπρενοειδών. Αυτές είναι οργανικές ενώσεις που δίνουν το χρώμα στον κρόκο του αβγού, στο κέλυφος του αστακού, στο λίπος του βουτύρου, στην προβιταμίνη Α (β-καροτένιο), στο καρότο, στις βιταμίνες Β1 και Β2 (βιοχρώματα).
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα