Οι αξίες που σημαίνουν «πολυτέλεια» σήμερα

What-is-a-Yoga-Lifestyle

Η στροφή στον απλό, αγνό και υγιεινό τρόπο ζωής

Αν κάποτε ο όρος «πολυτέλεια» συνδεόταν με το βασίλειο του υλικού αγαθού, του περιττού και της υπερβολής, σήμερα η έννοια έχει λάβει μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Πολυτέλεια στις μέρες μας σημαίνει απλότητα, αναζήτηση προσωπικών απολαύσεων, μύηση σε εμπειρίες που προσφέρουν γαλήνη και εσωτερική ισορροπία.

Η γοητεία που ασκεί, για παράδειγμα, η προσωπική περιποίηση μαρτυρά αυτή τη μετατόπιση της πολυτέλειας σε εμπειρίες σπάνιες και μοναδικές που δίνουν ενδιαφέρον στην καθημερινότητά μας. Η ανάγκη να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και τελικά να συνδεθούμε με αυτόν είναι χαρακτηριστική. Το ζήτημα πλέον όμως είναι η προσωπική φροντίδα να γίνεται με τρόπο αγνό, υποβοηθούμενο από τα αγαθά που προσφέρει η φύση γιατί μόνο τότε νιώθουμε την ευεργετική επίδραση της εμπειρίας στον ψυχισμό μας.

Και αυτό πλέον φαίνεται από τις τάσεις παγκοσμίως. Οι άνθρωποι υιοθετούν έναν τρόπο ζωής που τονώνει την αυτοπεποίθησή τους. Αθλούνται, τρέφονται υγιεινά, μυούνται σε πρακτικές ευεξίας και αγοράζουν προϊόντα που παρασκευάζονται με φυσικό τρόπο και προάγουν την αίσθηση της προστασίας. Θέλουν να χρησιμοποιούν καλλυντικά που δεν περιέχουν καμιά ενοχοποιημένη χημική ουσία ή έκδοχο και πιστοποιούνται από διεθνείς οργανισμούς. Δεν ενοχλούν καθόλου το δέρμα και τα συστατικά τους είναι απόλυτα ασφαλή. Θέλουν ο οργανισμός τους να λειτουργεί με τον βέλτιστο τρόπο. Θέλουν να έχουν ισορροπημένη ενέργεια, ώστε να ανταπεξέρχονται στις καθημερινές δραστηριότητες. Θέλουν να νιώθουν ανάλαφροι και να χτίζουν σχέσεις που στηρίζονται στη διάθεση για ζωή. Γι’ αυτό και επιλέγουν μια ολιστική στροφή στον απλό και υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς «θορύβους» και καταναγκασμούς.

Δεν είναι τυχαίο που η παγκόσμια βιομηχανία ομορφιάς υιοθετεί πλέον φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, αξιοποιώντας ευγενικά τη δύναμη της φύσης και την ικανότητα της επιστήμης να δημιουργεί καλλυντικά που βοηθούν τους ανθρώπους να ζουν και να μεγαλώνουν όμορφα. Ενδεικτική είναι η ιδέα για τη δημιουργία της νέας σειράς Noxzema Sensi Pure 0% , που αναπτύχθηκε υπηρετώντας την τάση «free of» που κυριαρχεί αλλά και την ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή για μια απόλυτη εμπειρία φροντίδας, ιδανική ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Το αποσμητικό και το αφρόλουτρο που περιλαμβάνει η σειρά απευθύνεται στους άνδρες και τις γυναίκες που αναζητούν περιποίηση με τον πιο «αγνό» τρόπο. Το αποσμητικό δεν περιέχει καθόλου άλατα αλουμινίου, οινόπνευμα, parabens & χρωστικές, και προσφέρει προστασία και φρεσκάδα που διαρκεί για 48 ώρες. Το αφρόλουτρο από την άλλη, έχει υποαλλεργικό άρωμα και η φόρμουλά του είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ελαχιστοποιεί τις αλλεργικές αντιδράσεις, ενώ έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στα πιο ευαίσθητα δέρματα.

Είναι απλό τελικά… «πολυτέλεια» σημαίνει απλότητα…!

Πολυτέλεια σημαίνει… μηδέν συμβιβασμοί στην προσωπική σου περιποίηση!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoxooi

Η φράση που ακούμε πιο συχνά σε κάθε ξεκίνημα μιας χρονιάς είναι «Νέα χρονιά, νέοι στόχοι!». Κατά πόσο όμως οι στόχοι αυτοί γίνονται πράξη; Φέτος, ας δεσμευτούμε σε υποσχέσεις που μπορούμε να τηρήσουμε και ας θέσουμε στόχους τους οποίους θα δούμε να πραγματοποιούνται!

nosokomeio

Επικίνδυνες συνθήκες επικρατούν σε δημόσια νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ και των ράντζων που πλημμυρίζουν τους διαδρόμους αλλά και βασικά ιατρικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας