Επιστήμονες φτιάχνουν αντιβιοτικό «υπερόπλο» κατά των ανθεκτικών μικροβίων από… ξίδι

Επιστήμονες φτιάχνουν αντιβιοτικό «υπερόπλο» κατά των ανθεκτικών μικροβίων από… ξίδι

Από την κουζίνα στα εργαστήρια: το δημοφιλέστερο... ξινό «ενισχύεται» και μεταμορφώνεται σε υπερ-αντιβιοτικό - Δείτε βίντεο

Επιστήμονες φτιάχνουν αντιβιοτικό «υπερόπλο» κατά των ανθεκτικών μικροβίων από… ξίδι
Επιστήμονες φτιάχνουν αντιβιοτικό «υπερόπλο» κατά των ανθεκτικών μικροβίων από… ξίδι
Εδώ και αιώνες, το ξίδι χρησιμοποιείται -εκτός από τη μαγειρική -ως φυσικό καθαριστικό και απολυμαντικό. Από την αρχαιότητα, όταν ο Ιπποκράτης το εφάρμοζε για τον καθαρισμό πληγών, έως τη νεότερη ιατρική, πριν από την εμφάνιση των σύγχρονων αντισηπτικών, το οξικό οξύ θεωρούνταν ένα απλό αλλά αποτελεσματικό όπλο απέναντι στα βακτήρια.

Ωστόσο, στη σημερινή εποχή των ανθεκτικών βακτηρίων, η ισχύς του μοιάζει περιορισμένη.

Τώρα, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων φαίνεται πως βρήκε τρόπο να «ενισχύσει» τη δράση του, μετατρέποντας το ταπεινό ξίδι σε ένα ισχυρό αντιβακτηριακό σκεύασμα. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο ACS Nano, προέρχεται από τη συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν (Νορβηγία), του QIMR Berghofer και του Πανεπιστημίου Flinders (Αυστραλία).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης