Ένας στους δύο Έλληνες δεν είναι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες Υγείας – Έρευνα αποκαλύπτει

Ένας στους δύο Έλληνες δεν είναι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες Υγείας – Έρευνα αποκαλύπτει

Αποκαρδιωτικά είναι τα αποτελέσματα σε σχέση με την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στο Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που πραγματοποιεί η GPO για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

doctor-with-patient_2293406991
Μεγάλη δυσαρέσκεια που αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου εκφράζουν οι πολίτες για το σύστημα Υγείας, δημόσιο και ιδιωτικό, όπως προκύπτει από την ετήσια έρευνα για την Υγεία που πραγματοποιεί η εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Η εφετινή μελέτη παρουσιάστηκε σε Συνέντευξη Τύπου σήμερα και τα αποτελέσματά της είναι αποκαρδιωτικά σε σχέση με το πώς βλέπουν ευρύ κοινό και γιατροί τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας.

Πιο αναλυτικά, το 45,1% των ερωτηθέντων από το γενικό κοινό δεν είναι ικανοποιημένο από τις υπηρεσίες Υγείας ούτε στο δημόσιο, ούτε στο ιδιωτικό σύστημα Υγείας. Το 2023 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 31,2%. Ικανοποιημένο δηλώνει το 28,7% των πολιτών. Αντίστοιχα, το 48,3% των γιατρών αξιολογεί αρνητικά το σύστημα υγείας στη χώρα μας (δημόσιο και ιδιωτικό), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2023 ήταν 22,9%. Θετικά το αξιολογεί το 17,4%.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης