Εξωσωματική: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την παρένθετη κύηση

Εξωσωματική: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την παρένθετη κύηση

Ενημερωθείτε τι πρέπει να κάνουν ζευγάρια που επιθυμούν την απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητρότητας. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και τι απαιτείται

couple_doctor_772649551
Η παρένθετη μητρότητα ήρθε πάλι στο προσκήνιο με αφορμή τις δηλώσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η δυνατότητα εξωσωματικής γονιμοποίησης μέσω παρένθετης μητέρας είναι νομοθετημένη και δίνεται, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σε ζευγάρια που δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και τα δικαιώματα τόσο των γυναικών που γίνονται με αυτό τον τρόπο μητέρες όσο και των γυναικών που κυοφορούν διασφαλίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν το νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα μας καλύπτει μέχρι σήμερα μόνο ετερόφυλα ζευγάρια καθώς και μοναχικές γυναίκες. Δεν είναι νομοθετημένη η δυνατότητα παρένθετης μητρότητας για ομόφυλα ζευγάρια, είτε ανδρών είτε γυναικών, ή μοναχικούς άνδρες. Ωστόσο, μια δικαστική απόφαση που κρίνει δεκτή την αίτηση μοναχικού άνδρα για απόκτηση τέκνου μέσω παρένθετης μητέρας ανοίγει το δρόμο να επεκταθεί η νομοθεσία και στους μοναχικούς άνδρες που επιθυμούν παιδί.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης