ΕΚΑΒ: Τρεις κινήσεις κλειδιά το ενισχύουν με προσωπικό – Ο «χάρτης» των ασθενοφόρων στην Ελλάδα

ΕΚΑΒ: Τρεις κινήσεις κλειδιά το ενισχύουν με προσωπικό – Ο «χάρτης» των ασθενοφόρων στην Ελλάδα

Σήμερα μεταφέρονται σε νησιά του Αιγαίου διασώστες με δίκυκλα για παροχή εξειδικευμένης επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Παράλληλα, ανοίγει η πλατφόρμα για τοποθέτηση 250 ατόμων επικουρικού προσωπικού, ενώ μετά από ταχύρρυθμη εκπαίδευση προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων...πιάνει δουλειά σε 43 Κέντρα Υγείας

ekav
Αλεπάλληλα περιστατικά καθυστερήσεων διακομιδών με ασθενοφόρα, με μοιραία κατάληξη για τη ζωή των ασθενών, έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο μήνα. Το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού τόσο στο ΕΚΑΒ όσο και στα Κέντρα Υγείας για την κίνηση των δικών τους ασθενοφόρων, ενισχύει προσωρινά τα οχήματα με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, προχωρούν κινήσεις για αύξηση της «δύναμης» των διασωστών με επικουρικό αλλά και μόνιμο προσωπικό, ενώ στα νησιά… αποβιβάζονται από σήμερα μοτοσικλετιστές για παροχή εξειδικευμένης προνοσοκομειακής φροντίδας.

Με αφορμή τα συμβάντα, έχει ενδιαφέρον η καταγραφή της «γεωγραφίας» της προνοσοκομειακής φροντίδας. Και αυτό, καθώς σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση ότι το ΕΚΑΒ είναι το μόνο αρμόδιο για τις διακομιδές ασθενών, η πραγματικότητα είναι πως σε αρκετά χωριά και περιοχές της χώρας μας το ΕΚΑΒ αναλαμβάνει εφόσον δεν μπορεί να ανταποκριθεί ασθενοφόρο του κοντινού Κέντρου Υγείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση άφιξης του ΕΚΑΒ λόγω απόστασης καθώς και εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται σε περιστατικό της περιοχής αρμοδιότητάς του.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης