Εγκυμοσύνη: Το τρόφιμο – θησαυρός για τη μητέρα και το μωρό

Εγκυμοσύνη: Το τρόφιμο – θησαυρός για τη μητέρα και το μωρό

Το ελαιόλαδο αναδεικνύεται σε πολύτιμο τρόφιμο τόσο για τη γυναίκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και για την ομαλή νευρολογική ανάπτυξη του εμβρύου

egkyos_new
Το παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα σημαντικό συστατικό της υγιεινής διατροφής της εγκύου, καθώς τα θρεπτικά συστατικά του ελαιόλαδου που καταναλώνει η έγκυος μεταφέρονται στο έμβρυο. Το ελαιόλαδο είναι καλό να καταναλώνεται ωμό και σε περιορισμένη ποσότητα. Eίναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που ωφελούν την καρδιά, τον εγκέφαλο και τη νευρολογική ανάπτυξη του μωρού.

Ευεργετικό για την ανάπτυξη του εμβρύου

Το ελαιόλαδο περιέχει τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε) που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της κύησης.

Η τοκοφερόλη θεωρείται η βιταμίνη της γονιμότητας, συμβάλλει στην υγεία των ωαρίων και την προστασία του εμβρύου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης