Θυρεοειδής: Πόσο τον «πληγώνει» ο κορωνοϊός ένα χρόνο μετά τη λοίμωξη

Θυρεοειδής: Πόσο τον «πληγώνει» ο κορωνοϊός ένα χρόνο μετά τη λοίμωξη

Το αποτύπωμα του κορωνοϊού παραμένει σε ένα από τα πολυτιμότερα όργανα και ρυθμιστή της υγείας του οργανισμού έως κι ένα χρόνο μετά τη λοίμωξη σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά ευρήματα

220523131140_longcovid
Οι μακρόχρονες επιπτώσεις της σοβαρής νόσησης από κορωνοϊό αποτυπώνονται στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα μέσω ποικίλων μηχανισμών του που επηρεάζονται. Σε αυτή τη διαπίστωση προέβη νεότερη μελέτη με επικεφαλής την Δρ Ilaria Muller και συνεργατών της από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 24ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας. Εν ολίγοις, διαπιστώθηκε ένας ισχυρός συσχετισμός διάφορων δυσλειτουργιών του θυρεοειδούς με τη νόσο COVID-19 ακόμη κι ένα χρόνο μετά την αρχική νόσηση.

Κατά τη διάρκεια της μέτριας έως σοβαρής νόσησης με COVID-19, η εμφάνιση της θυρεοειδίτιδας (φλεγμονή του θυρεοειδούς αδένα) συνέβαλε στη δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, εκτός από τους ήδη άλλους γνωστούς μηχανισμούς που δρουν κυρίως στον άξονα υποθάλαμος-υπόφυση-θυρεοειδής. Αν και η ορμονική ανισορροπία είναι συνήθως ήπια, αυξανόταν στις σοβαρές περιπτώσεις ασθενών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης