Ασφαλιστήριο – Αποζημίωση: Οι καλύψεις για το μελάνωμα

Ασφαλιστήριο – Αποζημίωση: Οι καλύψεις για το μελάνωμα

Το μελάνωμα αποτελεί τον πιο θανατηφόρο καρκίνο του δέρματος. Με αφορμή την είσοδο στον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του δέρματος, ανατρέχουμε στους τρόπους που τα νοσοκομειακά προγράμματα μπορούν να καλύψουν τον ασθενή από τη βιοψία έως τη χειρουργική αντιμετώπιση

melanoma
Ο Μάιος αποτελεί τον μήνα ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος και, με αφορμή την έναρξή του, ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) υπενθύμισε πως τα περιστατικά και οι θάνατοι από τη νόσο θα πολλαπλασιάζονται όσο τα προληπτικά μέτρα απουσιάζουν από τις ατομικές και κυβερνητικές ατζέντες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οργανισμού για την επόμενη εικοσαετία, ο επιπολασμός του πιο επιθετικού και θανατηφόρου δερματικού καρκίνου θα υπερδιπλασιαστεί ενώ πάνω από δύο τρίτα θα αυξηθεί η θνητότητα.

Όπως εξηγούν στο ygeiamou.gr οι εδικοί, η διάγνωση του μελανώματος γίνεται από την εξέταση της ύποπτης ελιάς στο γιατρό και επιβεβαιώνεται πάντοτε με βιοψία που περιλαμβάνει την πλήρη αφαίρεση της βλάβης. Πρόκειται για μια μικροεπέμβαση που διενεργείται συνήθως στο εξωτερικό ιατρείο, ενδεχομένως όμως και σε νοσοκομειακό περιβάλλον, οπότε εξηγείται η αναγραφή της στους πίνακες χειρουργικών επεμβάσεων πολλών συμβολαίων υγείας. Ο παθολογοανατόμος θα εξετάσει τη βιοψία και, αφού επιβεβαιώσει τη διάγνωση, θα καθορίσει το πάχος του μελανώματος, το οποίο θα καθορίσει το επόμενο στάδιο της θεραπείας -ευρεία εκτομή του μελανώματος και βιοψία του λεμφαδένα φρουρού- αλλά και το πώς και αν θα καλυφθεί από τις ανάλογες ασφαλιστικές παροχές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης