Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 17 πτώματα σε έναν οίκο ευγηρίας στο Νιού Τζέρσεϊ

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 17 πτώματα σε έναν οίκο ευγηρίας στο Νιού Τζέρσεϊ

Καθημερινά αποδεικνύεται πως οι οίκοι ευγηρίας και τα ιδρύματα μακρόχρονης νοσηλείας αποτελούν «υγειονομικές βόμβες» για την εξάπλωση του κορωνοϊού - Χαρακτηριστική η περίπτωση μεγάλου γηροκομείου στο Νιού Τζέρσεϊ, που μοιάζει «γυμνό» στην επάρκεια προσωπικού και εξοπλισμού μπροστά στην πανδημία

andover_girokomio
Ανώνυμη κλήση για τη σορό ενός ανθρώπου που βρισκόταν σε υπόστεγο χώρο ενός εκ των μεγαλύτερων οίκων ευγηρίας του Νιού Τζέρσεϊ, δέχτηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο η τοπική αστυνομία της πόλης Andover, η οποία όταν έφτασε στον χώρο, ωστόσο, διαπίστωσε πως η σορός είχε απομακρυνθεί.

Αντί αυτού, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα άλλο, μακάβριο εύρημα, καθώς 17 πτώματα ήταν στοιβαγμένα μέσα σε ένα μικρό νεκροτομείο της εγκατάστασης, το οποίο, βάσει προδιαγραφών, δεν μπορεί να «φιλοξενήσει» περισσότερα από τέσσερα σώματα.

«Συγκλονίστηκαν από τον αριθμό των ατόμων που βρήκαν εκεί», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην Andover, στα βόρεια της πολιτείας του Νιού Τζέρσεϊ.

68 θάνατοι στη συγκεκριμένη μονάδα - Πάνω από 100 ασθενείς και προσωπικό θετικοί στον ιό

Τα 17 πτώματα περιλαμβάνονταν στους 68 πρόσφατους θανάτους που συνδέονται με τη συγκεκριμένη μονάδα μακροχρόνιας περίθαλψης, το Andover Subacute and Rehabilitation Center I και II. Σε αυτούς, περιλαμβάνονται δύο νοσοκόμες, ανέφεραν αξιωματούχοι, ενώ μεταξύ τους ήταν και 26 άτομα που είχαν βγει θετικά στον κορωνοϊό. Για τους άλλους, η αιτία θανάτου είναι άγνωστη.

Από τους ασθενείς που φιλοξενούνται στα δύο κτίρια του κέντρου, οι 76 έχουν βγει θετικοί τον ιό. Ακόμη, 41 μέλη του υπαλληλικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου ενός διευθυντή, έχουν προσβληθεί από τον ιό, σύμφωνα με τα αρχεία υγείας της κομητείας.

Εκτός από το Andover Subacute πάντως, ο κορωνοϊός έχει «σαρώσει» τα γηροκομεία της Νέας Υόρκης με καταστροφική ταχύτητα, σκοτώνοντας χιλιάδες φιλοξενούμενους, ενώ έχουν διαπιστωθεί τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και προστατευτικά εργαλεία.

Τρόμος στις οικογένειες των ασθενών

Με 700 κρεβάτια για ασθενείς, το Andover Subacute αποτελεί τη μεγαλύτερη διαπιστευμένη εγκατάσταση και ο κίνδυνος της διαρκούς μετάδοσης του ιού είναι μεγάλος για τα μέλη των οικογενειών τους, που ψάχνουν απαντήσεις και ζητούν πρόσθετο προσωπικό.

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε με όλα αυτά τα γηροκομεία, είναι πως μόλις ο ιός εξαπλωθεί, κινείται σαν μια πυρκαγιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κέντρου, που το προηγούμενο Σάββατο τηλεφώνησε στις αρχές, ζητώντας σάκους πτωμάτων.

«Υγειονομική βόμβα» τα συγκεκριμένα κέντρα

Κλείσιμο
Ακόμη, ανέφερε πως μόλις η παραπάνω ιστορία έγινε γνωστή, τα ανήσυχα μέλη των οικογενειών των ασθενών και τα μέλη του προσωπικού, πολλαπλασίασαν τις κλήσεις και τα αιτήματά τους για πρόσθετη βοήθεια. Εκείνος με τη σειρά του απευθύνθηκε στην ομοσπονδιακή εταιρεία διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων, με συνέπεια το υπουργείο Υγείας να στείλει 3.200 χειρουργικές μάσκες, 1.400 μάσκες Ν95 και 10.000 γάντια στα κέντρα μακρόχρονης νοσηλείας.

«Είναι τρομακτικό για όλους. Αυτό που είναι εκπληκτικό, είναι ο φοβερά μεγάλος αριθμός αριθμός ανθρώπων που πεθαίνουν σε γηροκομεία και νοσηλευτικά κέντρα σε σχέση με τα νοσοκομεία» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Andover Subacute, προσθέτοντας με τη σειρά του τη φωνή του σε αυτές που χαρακτηρίζουν τα συγκεκριμένα κέντρα «υγειονομική βόμβα» αναφορικά με την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Δραματική έκκληση του δημάρχου Νέας Υόρκης στον Τραμπ 

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα «επιπέδωσε» την επιδημική καμπύλη ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: «Θα διάλεγα την Ελλάδα για παγκόσμιο ηγέτη» λέει ο κορυφαίος Ισραηλινός φιλόσοφος Χαράρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης