Κορωνοϊός: Ανησυχία στο παλάτι του Μπάκιγχαμ - Εργαζόμενος θετικός στον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Ανησυχία στο παλάτι του Μπάκιγχαμ - Εργαζόμενος θετικός στον κορωνοϊό

Ο εργαζόμενος στα ανάκτορα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ενώ η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν ακόμα στο παλάτι - Σε αυτοαπομόνωση ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα - Αναμένεται διάγγελμα της βασίλισσας για να εμψυχώσει τον λαό - Τι ζήτησε ο Μπόρις Τζόνσον για την Ημέρα της Μητέρας

london-summit
Ανησυχία επικρατεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ καθώς στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ένας εργαζόμενος επιβεβαιώθηκε με κορωνοϊό.

Αμέσως, όσοι από τα μέλη του προσωπικού της βασιλικής οικογένειας είχαν έρθει σε επαφή μαζί του τέθηκαν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Το περιστατικό συνέβη ενώ η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν ακόμα στο παλάτι, αν και δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα του εργαζόμενου, ούτε έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για άτομο με το οποίο συνεργαζόταν στενά η βασίλισσα.

Πάντως, από την περασμένη Πέμπτη η «αειθαλής» μονάρχης, που θα γίνει 94 ετών τον Απρίλιο και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, που «προτιμά» ο κορωνοϊός, έχει εγκαταλείψει το Μπάκιγχαμ και μεταφέρθηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Εκεί, η βασίλισσα αναμένεται να παραμείνει ασφαλής μέχρι τις διακοπές του Πάσχα μαζί με τον 98χρονο βασιλικό σύζυγο, πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος μεταφέρθηκε, επίσης, στο κάστρο του Ουίνδσορ από το βασιλικό κτήμα του Σάντριγχαμ, στο οποίο κατοικεί από το φθινόπωρο του 2017, όταν παραιτήθηκε από τα επίσημα καθήκοντά του.

Καλά στην υγεία της η βασίλισσα Ελισάβετ

Πηγή από το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε στον βρετανικό Τύπο: «Ο εργαζόμενος βρέθηκε θετικός προτού η βασίλισσα αναχωρήσει για το Ουίνδσορ. Όμως, το παλάτι έχει 500 εργαζόμενους, έτσι, όπως κάθε χώρος εργασίας, δεν φαίνεται αδιανόητο, πως θα επηρεαζόταν (από τον ιό) κάποια στιγμή». Εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε πως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προστατευθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και όσοι έχουν σχέση μαζί τους. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο η υγεία του επιβεβαιωμένου κρούσματος των ανακτόρων πηγαίνει καλά ενώ και η βασίλισσα Ελισάβετ είναι καλά στην υγεία της.


5.018 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 244 οι νεκροί από τον θανατηφόρο ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονται σε 5.018 και οι νεκροί σε 244.


Κλείσιμο
Σήμερα, Ημέρα της Μητέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κάλεσε τους Βρετανούς να μην επισκεφθούν τις ηλικιωμένες μητέρες τους και να τους ευχηθούν από μακριά. Το παλάτι βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Ντάουνινγκ Στριτ για διάγγελμα της βασίλισσας προς τον λαό τις προσεχείς ημέρες, με σκοπό η μονάρχης να καθησυχάσει τους Βρετανούς, που έχουν πανικοβληθεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα τους.

Το διάγγελμα της βασίλισσας θα εμψυχώσει τους Βρετανούς

Πηγή από τη Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως η φωνή της βασίλισσας «θα δώσει στο λαό τη διαβεβαίωση πως τελικά θα το ξεπεράσουμε». Στο μεταξύ, σε «καραντίνα» και μακριά από κάθε επίσημη εκδήλωση έχουν θέσει τους εαυτούς τους ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος και η 72χρονη σύζυγός του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, που πριν μερικές ημέρες είχαν συναντηθεί σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό.

Ο 62χρονος Αλβέρτος βρέθηκε θετικός τον κορωνοϊό την περασμένη Πέμπτη και, όπως, ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Nice Matin, είναι καλά στην υγεία του και επιτελεί τα καθήκοντά του κανονικά από τα διαμερίσματά του στο παλάτι.

Διαβάστε επίσης: 

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό στις 6

Κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα: 94 νέα, 15 οι νεκροί

Κορωνοϊός - Πανελλαδικές: Τα τρία σενάρια για τη διεξαγωγή τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης