Κορωνοϊός: Στο δρομολόγιο Σεούλ-Λος Άντζελες η αεροσυνοδός της Korean Air που μολύνθηκε

Κορωνοϊός: Στο δρομολόγιο Σεούλ-Λος Άντζελες η αεροσυνοδός της Korean Air που μολύνθηκε

Η αεροσυνοδός φέρεται να κόλλησε στην πτήση ΚΕ958 από Ισραήλ προς Ιντσόν, στην οποία επέβαινε γκρουπ νοτιοκορεατών, που αργότερα βρέθηκαν θετικοί στο τεστ του COVID-19

korean_air_coro
Η αεροσυνοδός της Korean Air που επαληθεύτηκε πως μολύνθηκε από τον κορωνοϊό δούλεψε σε πτήσεις μεταξύ της Σεούλ και του Λος Άντζελες, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της Νότιας Κορέας.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι το μέλος αυτό των πληρωμάτων καμπίνας της Korean Air είχε εργαστεί στην πτήση KE958 από το Ισραήλ προς την Ιντσόν τη 15η/16η Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης ήταν γκρουπ τουριστών από τη Νότια Κορέα μεταξύ των οποίων 31 άνθρωποι διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί από τον COVID-19.

Δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα σε ποιες άλλες πτήσεις είχε εργαστεί η υπάλληλος του νοτιοκορεατικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap και άλλα ΜΜΕ, η αεροσυνοδός εργάστηκε επίσης στις πτήσεις KE017 και KE012 προς και από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Περίπου τριάντα μέλη πληρωμάτων της Korean Air που βρίσκονταν στις ίδιες πτήσεις τέθηκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η αεροπορική εταιρεία παρέπεμψε όλες τις ερωτήσεις για τα δρομολόγια στα οποία εργάστηκε η υπάλληλός της στα KCDC, περιοριζόμενη να διαβεβαιώσει πως «θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές για να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των επιβατών και των εργαζομένων» της.

Κλείσιμο
Τα KCDC ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 334 νέα κρούσματα του κοροναϊού χθες Τετάρτη, εξέλιξη που αυξάνει το σύνολο των ασθενών σε 1.595. Δεν υπήρξαν νέοι θάνατοι πέραν των 12 που έχουν καταγραφεί.

Η Νότια Κορέα έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα στη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας πέραν της ηπειρωτικής Κίνας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι ο κίνδυνος για τη χώρα είναι «πολύ χαμηλός» και πρόσθεσε πως δεν εξετάζει αυτή τη στιγμή την επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων προς και από χώρες όπως είναι η Νότια Κορέα και η Ιταλία, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να το κάνει αν θεωρηθεί πως είναι απαραίτητο.

Η Delta Airlines ανακοίνωσε εξάλλου ότι προς το παρόν και μέχρι νεοτέρας, μειώνει τις πτήσεις της προς και από τη Νότια Κορέα περίπου κατά το ήμισυ ως την 30ή Απριλίου. Από τις 28 καθημερινές πτήσεις, η Ντέλτα θα εκτελεί πλέον 15.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης