Economist για Κορωνοϊό: Τρέξτε, μην περπατάτε... για την παραγωγή ενός εμβολίου

Economist για Κορωνοϊό: Τρέξτε, μην περπατάτε... για την παραγωγή ενός εμβολίου

«Η προσπάθεια δεν θα πάει χαμένη», σημειώνει το έγκριτο οικονομικό περιοδικό

corona_scientists
Το σενάριο ενός ιού που θα «θερίσει» ένα μεγάλο ποσοστό του ανθρώπινου πληθυσμού στον πλανήτη έχει αποτελέσει βάση για δεκάδες σενάρια στο Χόλιγουντ. Ο φονικός κορωνοϊός που προκάλεσε επιδημία στην Κίνα αποδεικνύει ότι η «Αποκάλυψη» από έναν «αόρατο εχθρό» κάθε άλλο παρά επιστημονική φαντασία είναι.

Ο Economist αναφέρθηκε στο σενάριο της ταινίας «contagion movie», όταν ένας ιός σκότωσε πάνω από 26 εκατ. ανθρώπους, πριν ανακαλυφθεί, μετά από 133 ημέρες, το εμβόλιο που θα ανέκοπτε την καταστροφική του πορεία.

Το έγκυρο οικονομικό περιοδικό, με αφορμή τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού που βιώνει ο πλανήτης αυτήν την περίοδο, καλεί τους επιστήμονες να «τρέξουν» και όχι απλώς «να περπατούν» στην έρευνα για την ανακάλυψη του εμβολίου, καθώς η κούρσα είναι ταχύτητας και όχι αντοχής.

Με τα δεδομένα που έχουμε, ο Economist έχει απόλυτο δίκιο, καθώς οι νεκροί αυξάνονται κατά δεκάδες κάθε μέρα στην Κίνα, ενώ τα κρούσματα απλώνονται ολοένα και σε περισσότερα σημεία εκτός της μεγάλης ασιατικής χώρας.

«Ακόμη και αν καθυστερήσει η διαδικασία για την ανακάλυψη εμβολίου, η προσπάθεια δεν θα πάει χαμένη», σημειώνει ο Economist, σε μία κραυγή αγωνίας για τον επικείμενο κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση και από την επιδημία που εξελίσσεται στην Κίνα, να μετατραπεί σε πανδημία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης