Χονγκ Κονγκ: Εκτός ορίων οι συγκρούσεις - Αστυνομικοί ξυλοκοπούν με μανία διαδηλωτή - Δείτε το σκληρό βίντεο

Χονγκ Κονγκ: Εκτός ορίων οι συγκρούσεις - Αστυνομικοί ξυλοκοπούν με μανία διαδηλωτή - Δείτε το σκληρό βίντεο

Ο διαδηλωτής έχει πέσει κάτω και οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον χτυπούν με τα γκλοπ τους, τη στιγμή που ένας άλλος αστυνομικός απειλεί να ρίξει χημικά σε αυτούς που τραβούν το βίντεο

hong-kong-arthro
Σε «πεδίο μάχης» έχει μετατραπεί  το Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες ώρες έπειτα από τις άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών και ειδικά μετά το παγκόσμιο σοκ που προκάλεσε ο εξ επαφής πυροβολισμός αστυνομικού σε νεαρό που συμμετείχε στα άγρια επεισόδια.

Hong Kong police officer shoots protester during morning clashes


Ακόμη μια εξαιρετικά σκληρή σκηνή φέρεται να σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο στο Χονγκ Κονγκ. Αυτή τη φορά το σκληρό βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, δείχνει μία ομάδα αστυνομικών να ξυλοκοπούν με μανία έναν διαδηλωτή. Ο διαδηλωτής έχει πέσει κάτω και οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον χτυπούν με τα γκλοπ τους, τη στιγμή που ένας άλλος αστυνομικός απειλεί να ρίξει χημικά σε αυτούς που τραβούν το βίντεο.

Δείτε το βίντεο:


Κλείσιμο
Νωρίτερα ρεπόρτερ του CNN κατέγραψε βίντεο όπου δείχνει άλλη μία επίθεση, όπου άγνωστοι πυρπολούν άνδρα που επέκρινε τους διαδηλωτές.

Όπως αναφέρει στη λεζάντα του πολύ σκληρού βίντεο ο Will Ripley του αμερικανικού δικτύου, δευτερόλεπτα πριν την επίθεση ο μαυροντυμένος άνδρας φώναζε βρισιές προς τους διαδηλωτές, προτού τους ρωτήσει «δεν είστε όλοι Κινέζοι;». Τότε, ένας άγνωστος μέχρι στιγμής άνδρας τον περιλούζει με ευφλεκτο υγρό και τον πυρπολεί.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο στον ιστότοπό του, η επίθεση σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα (τοπική ώρα) κοντά στον σταθμό μετρό του Ma On Shan. Η αρμόδια Αρχή για τα Νοσοκομεία του Χονγκ Κονγκ είπε στο CNN ότι ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.



«Εχθροί του λαού οι διαδηλωτές» δηλώνει η κυβέρνηση

«Εχθρούς του λαού» χαρακτήρισε τους διαδηλωτές η ηγέτιδα του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, λίγο μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή από τον εν ψυχρώ πυροβολισμό αστυνομικού, την πυρπόληση υποστηρικτή του Πεκίνου από διαδηλωτή και την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού κέντρου.

Η Κάρι Λαμ ανέφερε ότι η βία, στην οποία έχει διολισθήσει η πρώην βρετανική αποικία, έχει υπερβεί τα αιτήματα των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών. Επίσης, εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο ενός φοιτητή την περασμένη εβδομάδα.

Τρία βίντεο που ανέβηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν οι διαδηλωτές δείχνουν έναν άνδρα που φοράει πράσινο μπλουζάκι να λογοφέρνει με κάποιους σε μια πεζογέφυρα που φέρεται ότι βρίσκεται στη βόρεια συνοικία Μα Ον Σαν. Ένας μαυροφορεμένος μασκοφόρος φαίνεται στη συνέχεια να του πετάει ένα υγρό και εκείνος να τυλίγεται στις φλόγες, ενώ το πλήθος τρέπεται σε φυγή και το θύμα πασχίζει απεγνωσμένα να βγάλει την μπλούζα του.

video placeholder



«Προτεραιότητα ο τερματισμός της βίας»

Η Κάρι Λαμ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρει τους τρόπους και τα μέσα για τον τερματισμό της βίας το συντομότερο δυνατόν. Η προτεραιότητα τώρα, είπε, είναι ο τερματισμός της βίας και η επιστροφή στην ομαλότητα.

Η κοινωνία μας έχει δεχτεί έντονες πιέσεις εξαιτίας της εκτεταμένης βίας των «διαδηλωτών»« και η κλιμακούμενη βία δεν πρόκειται να κάνει την κυβέρνηση να υποχωρήσει, τόνισε, και έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και να μην παίρνουν μέρος σε παράνομες δραστηριότητες.

Πρόσθεσε ότι θέλει να διαμηνύσει στους διαδηλωτές ότι δεν θα καταφέρουν να διασφαλίσουν τα αιτήματά τους.

Οι διαδηλωτές καταστρέφουν αμείλικτα την κοινωνία, σημείωσε η Λαμ, καλώντας την κοινωνία να καταδικάσει τις βίαιες ενέργειές τους.

Σε μεγάλο μέρος της αυτόνομης περιοχής της Κίνας επικρατούσε νωρίτερα σήμερα το πρωί χαοτική κατάσταση, εν μέσω των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που συνεχίζονται επί έξι μήνες.

Χθες Κυριακή η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που απέκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν φθορές ιδίως σε εμπορικά κέντρα στον σημαντικότερο χρηματοοικονομικό κόμβο της Ασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης