Ιαπωνία: Εντυπωσιακή η αρχαία τελετή για την ενθρόνιση του αυτοκράτορα Ναρουχίτο - Δείτε βίντεο

Ιαπωνία: Εντυπωσιακή η αρχαία τελετή για την ενθρόνιση του αυτοκράτορα Ναρουχίτο - Δείτε βίντεο

Κατά τη διάρκεια της τελετής με τίτλο Soku no Rei ο Ναρουχίτο μπήκε στον ειδικά διαμορφωμένο θρόνο Τακαμικούρα ύψους 6,5 μέτρων

naruxito-1
Εντυπωσιακή ήταν η αρχαία τελετή για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο.

Ο Ναρουχίτο είχε αναλάβει καθήκοντα από τον περασμένο Μάιο, οπότε και αποσύρθηκε ο πατέρας του, ο τέως -πλέον- αυτοκράτορας Ακιχίτο, αλλά η τελετή της Τρίτης ήταν αυτή που επισημοποίησε τη διαδοχή.

Λόγω, ωστόσο, των πρόσφατων καταστροφών από τον τυφώνα Χαγκιμπίς που άφησε πίσω του περίπου 80 νεκρούς, η εορταστική παρέλαση, που ήταν προγραμματισμένη μετά την τελετή, αναβλήθηκε.

Japanese Emperor Naruhito's coronation ceremony at the Imperial Palace | FULL


Κατά τη διάρκεια της τελετής με τίτλο Soku no Rei ο Ναρουχίτο μπήκε στον ειδικά διαμορφωμένο θρόνο Τακαμικούρα ύψους 6,5 μέτρων.

Κλείσιμο
Εκεί ο Ναρουχίτο ανέγνωσε την επιστολή για την ανάληψη των καθηκόντων του φορώντας ένα κίτρινου χρώματος κιμονό που χρησιμοποιείται από τους βασιλείς της Ιαπωνίας σε σπάνιες περιπτώσεις.

«Ορκίζομαι να ενεργώ βάσει του Συντάγματος και να εκπληρώσω την αποστολή μου ως το σύμβολο του κράτους και της ενότητας των πολιτών» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ναρουχίτο.

naruxito-2
naruxito-3


Διάγγελμα ανέγνωσε και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, με τους παριστάμενους να φωνάζουν «banzai», ζήτω, δηλαδή, ο αυτοκράτορας.

Η προηγούμενη φορά που πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη τελετή ήταν το 1990 όταν ενθρονίστηκε, τότε, ο αυτοκράτορας Ακιχίτο.

naruxito5
naruxito4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης