Ιαπωνία: Ο άνδρας που έβαλε μαχαίρια στο θρανίο του πρίγκιπα Χισαχίτο ήθελε... να τον μαχαιρώσει

Ιαπωνία: Ο άνδρας που έβαλε μαχαίρια στο θρανίο του πρίγκιπα Χισαχίτο ήθελε... να τον μαχαιρώσει

Ο δράστης συνελήφθη και ομολόγησε πως είχε σκοπό να μαχαιρώσει τον 12χρονο εγγονό του τέως αυτοκράτορα - Επέστρεψε στο σχολείο τη Δευτέρα ο δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου στη χώρα των Χρυσανθέμων

japan-prince2
Συνελήφθη από τις Αρχές στο Τόκιο ο Kaoru Hasegawa, ο οποίος ομολόγησε πως στις 26 Απριλίου μπήκε μεταμφιεσμένος σε εργάτη στο σχολείο του πρίγκιπα Χισαχίτο και τοποθέτησε δύο κουζινομάχαιρα επάνω στο θρανίο του Ιάπωνα γαλαζοαίματου. Ο άνδρας, μέσης ηλικίας, δήλωσε στην αστυνομία πως είναι εχθρός της αυτοκρατορικής δυναστείας και παραδέχθηκε πως είχε σκοπό να μαχαιρώσει τον πρίγκιπα.

Την Δευτέρα ο 12χρονος πρίγκιπας Χισαχίτο, δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου στη χώρα των Χρυσανθέμων και μοναδικός εγγονός του τέως αυτοκράτορα Ακιχίτο, επέστρεψε στο σχολείο μετά το επεισόδιο που δημιούργησε ανησυχία για την ασφάλειά του. «Ο πρίγκιπας δεν εμφανίστηκε ανήσυχος για την επιστροφή στο σχολείο», δήλωσε το γραφείο Τύπου του αυτοκρατορικού οίκου.

Μόλις τέσσερις ημέρες πριν την παραίτηση από τον θρόνο του 85χρονου αυτοκράτορα Ακιχίτο, εντοπίστηκαν δύο κουζινομάχαιρα στο θρανίο του εγγονού του αυτοκράτορα, ο οποίος φοιτά σε γυμνάσιο εντός του πανεπιστημίου Ochanomizu στο Τόκιο. Οι υπεύθυνοι του σχολείου στο οποίο φοιτά ο γιος του πρίγκιπα Ακισίνο παρατήρησαν δύο μαχαίρια κολλημένα μεταξύ τους με ταινία ανάμεσα στο θρανίο του μικρού πρίγκιπα και του διπλανού του μαθητή ενώ η τάξη ήταν άδεια επειδή οι μαθητές είχαν μεταβεί σε άλλη αίθουσα.

Μετά το επεισόδιο η διεύθυνση του σχολείου κάλεσε σε σύσκεψη τους γονείς και ζήτησε συγγνώμη για τα πλημμελή μέτρα ασφαλείας ενώ υποσχέθηκε να λάβει πιο σκληρά μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών. Το σχολείο μετά το συμβάν είχε αναστείλει τα μαθήματα ενώ το γεγονός συνέπεσε και με την δεκαήμερη σχολική αργία, που ξεκίνησε στις 27 Απριλίου για τους εορτασμούς ενθρόνισης του νέου αυτοκράτορα Ναρουχίτο την 1η Μαΐου, μετά την παραίτηση του πατέρα του, του 85χρονου αυτοκράτορα Ακιχίτο στις 30 Απριλίου.

Μόνο τρεις διάδοχοι στον αυτοκρατορικό οίκο της Ιαπωνίας

Ο πρίγκιπας Χισαχίτο είναι δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου μετά τον πατέρα του, πρίγκιπα Ακισίνο, μικρότερο αδελφό του νέου αυτοκράτορα. Καθώς ο νόμος περί διαδοχής στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου αποκλείει τις πριγκίπισσας από τα δικαιώματα στο θρόνο η 17χρονη πριγκίπισσα Άικο, το μοναδικό παιδί του αυτοκράτορα Ναρουχίτο και της αυτοκράτειρας Μασάκο, δεν θα ανέλθει ποτέ στον θρόνο. Ο Χισαχίτο είναι το μόνο αγόρι που γεννήθηκε στον αυτοκρατορικό οίκο της Ιαπωνίας εδώ και 41 χρόνια. Ανάμεσα στα 18 μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ιαπωνίας υπάρχουν μόνο τρεις διάδοχοι, ο 53χρονος πρίγκιπας Ακισίνο, ο 12χρονος γιος του Χισαχίτο και ο 83χρονος πρίγκιπας Χιτάτσι, αδελφός του τέως αυτοκράτορα.

Δημοσκόπηση βλέπει θετικά την ενθρόνιση γυναίκας στο μέλλον

Κλείσιμο
Δημοσκόπηση του Kyodo News, μετά την ενθρόνιση του Ναρουχίτο, κατέδειξε πως το 82,5% βλέπει θετικά τον νέο αυτοκράτορα ενώ το 79,6% δήλωσε πως υποστηρίζει την ανάρρηση στο θρόνο μιας γυναίκας στο μέλλον. Στην ίδια δημοσκόπηση η συντηρητική κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε έχει τη στήριξη του 51,9% των ερωτηθέντων ενώ σε προηγούμενη έρευνα τον Απρίλιο είχε τη στήριξη του 52,8%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης