Ιταλία:Οι δήμαρχοι Νάπολης και Παλέρμο κάνουν «αντάρτικο» σε νόμο του Σαλβίνι για τους μετανάστες

salvini

Οι δήμαρχοι της Νάπολης και του Παλέρμο ανακοίνωσαν ότι δεν θα εφαρμόσουν το διατάξεις του νόμου για την ασφάλεια και τη μετανάστευση – Θα συνεχίσουν να χορηγούν ταυτότητες στους αιτούντες άσυλο με άδεια παραμονής

«Αντάρτικο» αποφάσισαν να κάνουν οι δήμαρχοι της Νάπολης και του Παλέρμο που ξεκαθάρισαν ότι δεν θα εφαρμόσουν διατάξεις της νέας νομοθεσίας για την ασφάλεια και τη μετανάστευση, που προώθησε η κυβέρνηση με πρωτοβουλία του επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Το «αντάρτικο» αφορά στην παροχή ταυτοτήτων στους αιτούντες άστυλο, γεγονός που τους δίνει πρόσβαση, γεγονός που τους δίνει πρόσβαση στη δημόσια περίθαλψη.

Ο Σαλβίνι είχε κάνει σαφές ότι η άδεια παραμονής, από μόνη της, δεν θα δίνει αυτόματα δικαίωμα, πλέον, στην απόκτηση ταυτότητας, η οποία στην Ιταλία εκδίδεται από τους διάφορους δήμους.

Ωστόσο, οι δήμαρχοι της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις και του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο, θα συνεχίζουν να χορηγούν ταυτότητες (που σημαίνει και δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια περίθαλψη) στους αιτούντες άσυλο οι οποίοι διαθέτουν άδεια παραμονής.

«Με τόσα προβλήματα που έχει η πόλη του, ο δήμαρχος Ορλάντο αποφάσισε να ασχοληθεί με την κοινωνική ανυπακοή και τους μετανάστες», σχολίασε ο Σαλβίνι.

«Τα νέα αυτά μέτρα της κυβέρνησης καταργούν την ανθρωπιστική προστασία και μετατρέπουν σε παράνομο ό,τι μέχρι χθες ήταν νόμιμο», απάντησε ο Λεολούκα Ορλάντο, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό «παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2017-05-25T104020Z_69441666_RC1DBCF07260_RTRMADP_3_FRANCE-TURKEY

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον Μακρόν να μάθει «γαλλική ιστορία» με αφορμή τη θέσπιση ημέρας μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων και απαρίθμησε τις αποικίες της Γαλλίας και τις σφαγές στις οποίες συμμετείχαν οι Γάλλοι