Ιταλία:Οι δήμαρχοι Νάπολης και Παλέρμο κάνουν «αντάρτικο» σε νόμο του Σαλβίνι για τους μετανάστες

Ιταλία:Οι δήμαρχοι Νάπολης και Παλέρμο κάνουν «αντάρτικο» σε νόμο του Σαλβίνι για τους μετανάστες

Οι δήμαρχοι της Νάπολης και του Παλέρμο ανακοίνωσαν ότι δεν θα εφαρμόσουν το διατάξεις του νόμου για την ασφάλεια και τη μετανάστευση – Θα συνεχίσουν να χορηγούν ταυτότητες στους αιτούντες άσυλο με άδεια παραμονής

salvini
«Αντάρτικο» αποφάσισαν να κάνουν οι δήμαρχοι της Νάπολης και του Παλέρμο που ξεκαθάρισαν ότι δεν θα εφαρμόσουν διατάξεις της νέας νομοθεσίας για την ασφάλεια και τη μετανάστευση, που προώθησε η κυβέρνηση με πρωτοβουλία του επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Το «αντάρτικο» αφορά στην παροχή ταυτοτήτων στους αιτούντες άστυλο, γεγονός που τους δίνει πρόσβαση, γεγονός που τους δίνει πρόσβαση στη δημόσια περίθαλψη.

Ο Σαλβίνι είχε κάνει σαφές ότι η άδεια παραμονής, από μόνη της, δεν θα δίνει αυτόματα δικαίωμα, πλέον, στην απόκτηση ταυτότητας, η οποία στην Ιταλία εκδίδεται από τους διάφορους δήμους.

Ωστόσο, οι δήμαρχοι της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις και του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο, θα συνεχίζουν να χορηγούν ταυτότητες (που σημαίνει και δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια περίθαλψη) στους αιτούντες άσυλο οι οποίοι διαθέτουν άδεια παραμονής.

«Με τόσα προβλήματα που έχει η πόλη του, ο δήμαρχος Ορλάντο αποφάσισε να ασχοληθεί με την κοινωνική ανυπακοή και τους μετανάστες», σχολίασε ο Σαλβίνι.

«Τα νέα αυτά μέτρα της κυβέρνησης καταργούν την ανθρωπιστική προστασία και μετατρέπουν σε παράνομο ό,τι μέχρι χθες ήταν νόμιμο», απάντησε ο Λεολούκα Ορλάντο, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό «παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης