Φρίντριχ Μερτς: Η «παλιά καραβάνα» των Χριστιανοδημοκρατών φαβορί για διάδοχος της Μέρκελ

Φρίντριχ Μερτς: Η «παλιά καραβάνα» των Χριστιανοδημοκρατών φαβορί για διάδοχος της Μέρκελ

Το πολιτικό μέλλον του Βαυαρού ηγέτη Χορστ Ζεεχόφερ θα κριθεί το Σαββατοκύριακο - Σε κατάσταση επαγρύπνησης οι Χριστιανοδημοκράτες - Η αντιπρόεδρος του κόμματος ζητά περιφερειακές συνεδριάσεις πριν από το συνέδριο του Δεκεμβρίου

000_1AF01N
Τα «μαχαίρια» έχουν βγει στο κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ με τους τρεις υποψήφιους να προσπαθούν να αλιεύσουν ψήφους με κάθε τρόπο.

Η «παλιά καραβάνα», Φρίντριχ Μερτς, η... κοντομαλλούσα γενική γραμματέας του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Ανεγκρέτ Καρενμπάουερ και ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, δηλωμένος ομοφυλόφιλος διεκδικούν την καρέκλα της Μέρκελ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η μάχη θα κριθεί μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων: ο πρώην επικεφαλής της Κ.Ο της Χριστιανικής Ένωσης(CDU-CSU), Φρίντριχ Μέρτς θα κονταροχτυπηθεί με την εκλεκτή της Μέρκελ, μητέρα τριών παιδιών Καρενμπάουερ. Ο 62χρονος Μερτς έχει περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει τα ηνία του κόμματος στο συνέδριο που θα διεξαχθεί το Δεκέμβριο.

Ο Φρίντριχ Μερτς έχει έρεισμα στη συντηρητική πτέρυγα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατικών, όπως σχολιάζει το περιοδικό «Focus». Επιπλέον, μπορεί και «κλέβει» ψήφους από τον τρίτο υποψήφιο, υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, καθώς και οι δύο αντιτίθενται στην πολιτική Μέρκελ. Απλά οι Χριστιανοδημοκράτες επιλέγουν αυτόν που έχει περισσότερη πολιτική εμπειρία. Αντιθέτως, τα στελέχη που υποκλίνονται στην πολιτική Μέρκελ επιλέγουν την 55χρονη Κάρενμπαυερ η οποία όμως είναι άγνωστη στην διεθνή σκηνή.

merz_2


Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο 38χρονος υπουργός Υγείας Γενς Σπαν έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά προκειμένου να πείσει τους ομοιδεάτες τους να τον ψηφίσουν στο κομματικό συνέδριο. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Σπαν δεν δίστασε να δείξει δημοσίως την κάρτα που πιστοποιεί ότι είναι δωρητής οργάνων. Στόχος του ήταν να ευαισθητοποιήσει τους Γερμανούς για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αλλά και να δείξουν το συμπονετικό του «πρόσωπο» στους Χριστιανοδημοκράτες ψηφοφόρους.

Την ίδια ώρα, η αντιπρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, Γιούλια Κλόκνερ, ζήτησε την διεξαγωγή περιφερειακών συσκέψεων πριν από το συνέδριο του Δεκεμβρίου προκειμένου να γίνει μία συνολική εκτίμηση της κατάστασης.

Αλλά και στο κόμμα των Βαυαρών εταίρων της Μέρκελ, των Χριστιανοκοινωνιστών, επικρατεί αναμπουμπούλα. Το πολιτικό μέλλον του ηγέτη των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ,θα κριθεί το Σαββατοκύριακο. Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, σε έκτακτη κομματική συνεδρίαση, τα μέλη του κόμματος θα αποφανθούν αν ο Βαυαρός υπουργός πρέπει να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος. Και εάν εγκαταλείψει την ηγεσία του CSU, θα τεθεί ζήτημα και για την παραμονή του στο νευραλγικό υπουργείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης