Υπόθεση Κασόγκι: Η ισπανική Βουλή ενέκρινε την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Υπόθεση Κασόγκι: Η ισπανική Βουλή ενέκρινε την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Άλλο η «απογοήτευση» για τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου και άλλο το συμβόλαιο των 1,8 δισ. ευρώ για την αγορά πολεμικών πλοίων και βομβών

spain_parl
Το κοινοβούλιο της Ισπανίας ψήφισε σήμερα κατά της ματαίωσης των πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία, παρά την ολοένα κι αυξανόμενη πίεση από τη διεθνή κοινότητα να τιμωρηθεί το Ριάντ για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας είχε διατυπώσει το Σάββατο την «απογοήτευσή» της για τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, ωστόσο αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, κατά της πρότασης που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο με την οποία ζητείτο από την κυβέρνηση να σταματήσει τέτοιους είδους εμπορικές συναλλαγές.

Οι πωλήσεις ισπανικών όπλων στη Σαουδική Αραβία βρέθηκαν ήδη στο προσκήνιο τον περασμένο μήνα, όταν η Μαδρίτη ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την πώληση 400 καθοδηγουμένων με λέιζερ βομβών στο Ριάντ, ανατρέποντας αυτήν την απόφαση λίγες ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, η Σαουδική Αραβία απείλησε να ακυρώσει το συμβόλαιο ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ με την Ισπανία που αφορούσε την αγορά πολεμικών πλοίων εάν δεν προχωρούσε η σύμβαση για την αγορά βομβών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης