Οι «δράκοι» του Χάντερσφιλντ: Η συμμορία της φρίκης που νάρκωνε και βίαζε νεαρά κορίτσια

Οι «δράκοι» του Χάντερσφιλντ: Η συμμορία της φρίκης που νάρκωνε και βίαζε νεαρά κορίτσια

Οι κατηγορούμενοι, ασιατικής καταγωγής, καταδικάστηκαν για πάνω από 120 αδικήματα σε βάρος 15 νεαρών κοριτσιών στο διάστημα από το 2004 μέχρι το 2011  - Ένα από τα θύματά τους έκανε απόπειρα αυτοκτονίας - 11 ετών το μικρότερο σε ηλικία - Τα νάρκωναν με χάπια και αλκοόλ

gang
Είκοσι άνδρες, ασιατικής καταγωγής, καταδικάστηκαν στη Βρετανία για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση πολλών νεαρών κοριτισιών σε διάστημα τουλάχιστον επτά ετών, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις εισαγγελικές αρχές.

Οι κατηγορούμενοι, στην πλειονότητά τους Πακιστανοί, κρίθηκαν ένοχοι για περισσότερα από 120 αδικήματα σε βάρος 15 νεαρών κοριτσιών στο Χάντερσφιλντ της βόρειας Αγγλίας, στο διάστημα από το 2004 μέχρι το 2011. Οι 16 από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 5 μέχρι 18 έτη. Η ποινή των υπολοίπων θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

"Οι άνδρες αυτοί στόχευαν σκοπίμως τα ευάλωτα θύματά τους, τα αποπλανούσαν και τα εκμεταλλεύονταν για να ικανοποιούνται σεξουαλικά" είπε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Μάικλ Κουίν. "Κάποιες φορές χρησιμοποιούσαν απειλές και βία, ενώ τα ανάγκαζαν να καταναλώνουν αλκοόλ ή ναρκωτικά", εξήγησε. "Ενδιαφέρονταν μόνο για τον εαυτό τους και θεωρούσαν τα κορίτσια αυτά αντικείμενα που μπορούσαν να χρησιμοποιούν και να κακοποιούν κατά βούληση", πρόσθεσε.

Οι κακοποιήσεις των κοριτσιών λάμβαναν χώρα σε αυτοκίνητα, σπίτια, πάρκινγκ και σε άλλα σημεία, όπως ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα. Τουλάχιστον ένα από τα θύματα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, ένα δεύτερο γέννησε το παιδί του βιαστή του, κάτι που αποδείχτηκε με εξέταση DNA, ενώ ένα άλλο κορίτσι που έμεινε έγκυος προχώρησε σε έκτρωση.

Οι άντρες αποκαλούνταν με παρατσούκλια, όπως «Τέρας», «Δράκουλας» και «Νοσοκόμος», τα οποία χρησιμοποιούνταν και κατά τη διάρκεια της δίκης. Μερικές φορές χρησιμοποιούσαν πλαστικές σακούλες ως προφυλακτικά και οδηγούσαν τα κορίτσια σε απομονωμένα σημεία για να προβούν στις αρρωστημένες πράξεις τους.

Ο «σκληρός» αρχηγός που τραβούσε σε βίντεο τους βιασμούς

Ο αρχηγός της συμμορίας, ο 35χρονος Amere Singh Dhaliwal, 35, καταδικάστηκε σε ισόβια νωρίτερα φέτος,  και θα εκτίσει το μίνιμουμ ποινή 18 ετών, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι «χρησιμοποιούσε τα κορίτσια με απάνθρωπο τρόπο». 

Κλείσιμο
Ο Dhaliwal, παντρεμένος με παιδιά και ο ίδιος, ήταν αυτός που έκανε τους πιο αδιανόητους και αποκρουστικούς βιασμούς. Συχνά, μάλιστα, τραβούσε σε βίντεο τις αρρωστημένες πράξεις του και τις μοιραζόταν με άλλους άντρες.

Παράλληλα, εξανάγκαζε τα θύματά του να προχωρούν σε σεξουαλικές πράξεις χρησιμοποιώντας μπουκάλια σε ένα υποτιθέμενο παιχνίδι τύπου «θάρρος ή αλήθεια», που έστηνε ο ίδιος. 

Ένα άλλο μέλος της συμμορίας, Sajid Hussain, γνωστός ως «Ψάρι» καταδικάστηκε ερήμην. Είχε αναγνωριστεί από θύμα του σε κατάστημα, ενώ είχε καταδικαστεί για βιασμό κοριτσιού, όταν ήταν 14 ετών.

«Ψάρευαν» κορίτσια που ήταν ευάλωτα λόγω «οικογενειακών και άλλων καταστάσεων»

Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας στη δικαστική αίθουσα, ο τρόπος που πλησίαζαν τα θύματά τους ήταν ο εξής: διαπίστωναν ότι ένα παιδί ήταν ευάλωτο, λόγω κοινωνικού αποκλεισμού ή bullying και δεν είχε στήριξη από την οικογένεια και τους φίλους του.

Γίνονταν φίλοι και τα έκαναν να νιώθουν ωραία, να περνούν χρόνο μαζί τους, ωστόσο τα νάρκωναν με ναρκωτικά και αλκοόλ. Τα κορίτσια συχνά εξαφανίζονταν από το σπίτι, γίνονταν μυστικοπαθή και επιθετικά, λόγω της επήρειας των φαρμάκων και του αλκοόλ.

Μερικά από τα κορίτσια εξαναγκάζονταν να κάνουν μικροεγκλήματα, ενώ άλλα ρίσκαραν ακόμη και τη ζωή τους πηδώντας από το μπαλκόνι με σκοπό να τους συναντήσουν, όπως τους είχαν δελεάσει.

«Κάθε φορά που έβγαινα έξω συνέβαινε κάτι κακό. Ρίσκαρα τη ζωή μου κάθε φορά. Ήμουν σε σύγχυση», είπε ένα από τα θύματα.

Τα τελευταία χρόνια η Βρετανία έχει συγκλονιστεί από αλλεπάλληλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εμπορίας ανηλίκων. Εκατοντάδες κορίτσια έπεσαν θύματα μεγάλλων συμμοριών – συχνά τα περισσότερα από τα μέλη αυτών των ομάδων ήταν άνδρες ασιατικής καταγωγής. 

Τον Αύγουστο η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός προγράμματος ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών για να βοηθήσει τα παιδιά να μην πέφτουν στα χέρια δουλεμπόρων και συμμοριών που τα βιάζουν και τα αναγκάζουν να γίνονται βαποράκια ναρκωτικών.

Μόνο πέρσι αναφέρθηκαν στις βρετανικές αρχές τουλάχιστον 550 περιπτώσεις ανηλίκων –τα δύο τρίτα εξ αυτών ήταν Βρετανοί– που έπεσαν θύματα εμπορίου ανθρώπων. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έπεσαν θύματα οργανωμένων συμμοριών είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης