Ο Μπους ξεκινάει να συγκεντρώνει χρήματα για την προεκλογική καμπάνια των Ρεπουμπλικανών

Ο Μπους ξεκινάει να συγκεντρώνει χρήματα για την προεκλογική καμπάνια των Ρεπουμπλικανών

Η πρώτη του στάση, είναι προγραμματισμένο να γίνει στην πολιτεία του, το Τέξας, όπου και θα λάβει μέρος σε μία ιδιωτική προεκλογική εκδήλωση για τον Χαρντ, που φέρεται να προηγείται σε μία εκλογική περιφέρεια που τείνει προς τους Ρεπουμπλικάνους

George-W_-Bush
Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους Τζούνιορ θα έχει σήμερα προγραμματισμένη συμμετοχή σε προεκλογική εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γουίλ Χαρντ από το Τέξας.

Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή του στην προεκλογική εκστρατεία για τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά και στην προσπάθεια διάσωσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του κόμματος στο Κογκρέσο, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του CNN.

Η πρώτη του στάση, είναι προγραμματισμένο να γίνει στην πολιτεία του, το Τέξας, όπου και θα λάβει μέρος σε μία ιδιωτική προεκλογική εκδήλωση για τον Χαρντ, που φέρεται να προηγείται σε μία εκλογική περιφέρεια που τείνει προς τους Ρεπουμπλικάνους.

Σε γενικές γραμμές, ο πρώην πρόεδρος Μπους Τζουνιορ απέφυγε την συμμετοχή του σε προεκλογικές εκστρατείας από το 2009 και μετά, που εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, η πολιτική πραγματικότητα στις ΗΠΑ είναι εντελώς διαφορετική σήμερα και για τον λόγο αυτό, αποφάσισε την συμμετοχή του σε μια σειρά εκδηλώσεων για την συγκέντρωση χρημάτων υπέρ του προεκλογικού αγώνα υποψηφίων του κόμματός του, όπως ανέφερε χθες το “Politico.”

Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρθηκε ότι ο Μπους Τζούνιορ θα ταξιδέψει μεθαύριο στην Φλόριντα, όπου και θα λάβει μέρος σε δύο εκδηλώσεις προκειμένου να βοηθήσει τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη Ρικ Σκοτ. Πρόκειται για πολιτικό σύμμαχο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που έχει αναλάβει δραστηριότητα απέναντι στον Δημοκρατικό Γερουσιαστή Μπιλ Νέλσον.

Κλείσιμο
Παράλληλα, αναμένεται ότι ο Μπους Τζούνιορ θα βοηθήσει στην συγκέντρωση χρημάτων για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία, Κέβιν Κρέιμερ στην Βόρεια Ντακότα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δραστηριοποιείται επίσης, για την οικονομική υποστήριξη του Ρεπουμπλικάνου, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων Πέτε Σέσιονς από το Τέξας, αλλά και των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την Γερουσία, Τζος Χόλουϊ στο Μισούρι και Μάικ Μπράουν στην Ιντιάνα.

Το CNN απευθύνθηκε στο γραφείο του Μπους Τζούνιορ για σχολιασμό των εξελίξεων.

Ο Φρέντι Φορντ, ένας εκπρόσωπος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, δήλωσε στο “Politico” ότι ο Μπους Τζούνιορ “αναγνωρίζει το πόσο σημαντική είναι η διατήρηση της Γερουσίας υπό τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, ενώ για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να βοηθήσει μερικούς σημαντικούς υποψηφίους,” ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο, που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο Μπους Τζούνιορ έφυγε από τον Λευκό Οίκο με μεγάλα ποσοστά αρνητικής δημοτικότητας, ενώ έμεινε μακριά από την δημόσια ζωή των ΗΠΑ για αρκετό χρονικό διάστημα. Η δημοτικότητα του, έχει βελτιωθεί αισθητά, κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την αποχώρησή του.

Ο ίδιος, έχει αποστασιοποιηθεί από τον πρόεδρο Τραμπ, ενώ η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Λάουρα Μπους άσκησε κριτική στο χωρισμό των μελών μεταναστευτικών οικογενειών που έγινε το καλοκαίρι στα σύνορα των ΗΠΑ.

Στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ο πρόεδρος Τραμπ ασκούσε κριτική σε μια σειρά σημαντικών πολιτικών επιλογών τις οποίες είχε υιοθετήσει το Μπους Τζούνιορ όταν ασκούσε τα προεδρικά καθήκοντά του.

Στον εσωκομματικό αγώνα διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, ο Τραμπ απέκλεισε τον αδερφό του Μπους Τζούνιορ, πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα Τζεμπ Μπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης