Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Άμεση μετεγκατάσταση προσφύγων που είναι εγκλωβισμένοι στη Λιβύη

MSF181146

Ήδη από την αρχή των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών στις 26 Αυγούστου «οι MSF έπαψαν να έχουν πρόσβαση σε ένα από τα πιο πολυπληθή κέντρα κράτησης, όπου οι ομάδες τους μετέβαιναν τακτικά, γεγονός που στέρησε στους 700 ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι εκεί, τη φροντίδα και τη βοήθεια», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΜΚΟ

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που είναι εγκλωβισμένοι σε κέντρα κράτησης στην Τρίπολη και κινδυνεύουν να πέσουν θύματα των μαχών που μαίνονται μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών, πρέπει να απομακρυνθούν από τη Λιβύη «αμέσως», τόνισε σήμερα η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Σε ανακοίνωσή της η ΜΚΟ αναφέρει: «Την τρίτη ημέρα της εύθραυστής εκεχειρίας στην Τρίπολη (…) πολλές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι σε κέντρα κράτησης στην πρωτεύουσα. Οι MSF ζητούν να ενεργοποιηθούν άμεσα μηχανισμοί μετεγκατάστασης, οι οποίοι έχουν περιέλθει εδώ και πολλούς μήνες σε αδράνεια, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να απομακρυνθούν από τη χώρα το συντομότερο δυνατό».

«Πολλά κέντρα κράτησης στην Τρίπολη βρίσκονται στη γραμμή του μετώπου», δήλωσε ο Ιμπραήμ Γιούνις επικεφαλής της αποστολής των MSF στη Λιβύη. «Η διανομή νερού και τροφίμων, την οποία συνήθως αναλαμβάνουν μια χούφτα διεθνείς οργανισμοί που πλέον έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους εξαιτίας της ανασφάλειας, έχει καταστεί προβληματική και η διαθέσιμη ιατρική βοήθεια ανεπαρκής».

Ήδη από την αρχή των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών στις 26 Αυγούστου «οι MSF έπαψαν να έχουν πρόσβαση σε ένα από τα πιο πολυπληθή κέντρα κράτησης, όπου οι ομάδες τους μετέβαιναν τακτικά, γεγονός που στέρησε στους 700 ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι εκεί, τη φροντίδα και τη βοήθεια», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΜΚΟ.

«Τις επόμενες ημέρες αυτοί οι περιορισμοί επεκτάθηκαν σε τέσσερα ακόμη κέντρα», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Υπάρχουν πόροι και μηχανισμοί μετεγκατάστασης σε τρίτες χώρες και πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα», σημείωσε ο Γιούνις. «Είναι ζωτικής σημασίας και απαραίτητο αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό».

Οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών, που μοιράζονται τον έλεγχο της Τρίπολης, έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων και τον τραυματισμό 159, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λιβύης.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ας πάνε

Σε κάποια άλλη χώρα της Αφρικής. Να σωθούν οι άνθρωποι. Έτσι δεν κινδυνεύουν να πνίγουν περνώντας με πλοιάρια στην κακιά Ευρώπη...

Giannis

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ (Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ , ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 54 ΩΡΑΙΩΤΑΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΟΙ. ΓΚΕΓΚΕ;;;

Νικόλας

ΜΚΟ.... Καταλάβαμε... Κάντο όπως οι Ούγγροι που απαγόρεψαν τις ΜΚΟ στην χώρα τους... Άντε και στα δικά μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

telenovela

«Μέχρι σήμερα παραμένω μπερδεμένη. Ήρθα εδώ πιστεύοντας ότι είχαμε ακόμη δεσμό» κατέθεσε στο δικαστήριο η νεαρή Σάντσεζ, που σύναψε ερωτικό δεσμό με τον βαρόνο ναρκωτικών όταν ήταν 21