Χάος στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ βλέπει παντού «φίδια» και θέλει να τα ξεφορτωθεί

Χάος στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ βλέπει παντού «φίδια» και θέλει να τα ξεφορτωθεί

Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής προτείνει να εντοπιστεί ο «προδότης»  με ανιχνευτή ψεύδους

trump-kontino
Παντού βλέπει «φίδια» ο Τραμπ. Ωστόσο, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε σε στενό του συνεργάτη, θα τα ξεφορτωθεί.

Ο Τραμπ βρίσκεται σε εχθρικό περιβάλλον. Οι αποκαλύψεις του πολυαναμενόμενου βιβλίου του Μπομπ Γούντγουορντ, του δημοσιογράφου που έβγαλε στη φόρα το σκάνδαλο «Watergate» όπως και το ανώνυμο άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στους «Νew York Times» περί αντίστασης στο Λευκό Οίκο, φέρνουν σε δεινή θέση τον Αμερικανό πρόεδρο.

«O πόλεμος της απόσχισης έχει ξεκινήσει», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα «Liberation» επισημαίνοντας ότι, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών, ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται πισώπλατες μαχαιριές.

Ο Γερουσιαστής Ραντ Πολ, πρωτοκλασάτο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών, δήλωσε χθες το απόγευμα ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα μπορούσε να υποβάλει σε ανιχνευτή ψεύδους τα άτομα που φέρεται να είναι πίσω από το άρθρο γνώμης των New York Τimes που έφερε τα πάνω κάτω στο Λευκό Οίκο.

Οι «NYT» έγραψαν ότι, ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ εργάζονται επιμελώς για να φρενάρουν τις "χειρότερες παρορμήσεις" του προέδρου.

Ο συγγραφέας του άρθρου ισχυρίζεται επίσης πως δεν εργάζεται μόνος του κι ότι η ομάδα στο Λευκό Οίκο ενεργεί προς όφελος της προστασίας της χώρας.

Την ίδια ώρα στο Λευκό Οίκο επικρατεί χάος με τους υπουργούς του Τραμπ να βγαίνουν ένας-ένας δηλώνοντας ότι δεν είναι «προδότες».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο CNN, για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της Δύσης, ένας πρόεδρος βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση με του αντάρτες στην κυβέρνησή του να του σκάβουν το λάκκο.

Και σαν να μην έφθανε η «προδοσία» εκ των έσω, έρχεται και το βιβλίο του Γούντγουορντ -θα κυκλοφορήσει την 11η Σεπτεμβρίου- να δώσει τη χαριστική βολή στον πρόεδρο: Ο συγγραφέας τον σκιαγραφεί ως παλαβό, αμόρφωτο και ευέξαπτο, με βάση τις μαρτυρίες στελεχών της κυβέρνησής του και αποκαλύπτει ότι προσβάλλει συνεχώς τους συνεργάτες του.

Κλείσιμο
Η αμερικανική ιστοσελίδα Vox «βλέπει» τι κρύβεται πίσω από την «κίνημα αντίστασης» στο Λευκό Οίκο που αποκαλύπτει ο άγνωστος συγγραφέας σε άρθρο γνώμης στους New York Times.

«Αναβιώνει ο κύκλος των Ρεπουμπλικανών, που αποτελείται από ένθερμους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους, με στόχο την διαδικασία ανατροπής του».

Στο μεταξύ ο Τραμπ, σε προεκλογική του ομιλία στην Μοντάνα, θέλοντας να δείξει στους υποστηρικτές του ότι τίποτα δεν τον πτοεί, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα είμαι ο νικητής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης