Φίτζι: Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στο Νότιο Ειρηνικό

fiji_earthquake

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε μεγάλο εστιακό βάθος που δεν προκαλεί τσουνάμι – Η περιοχή βρίσκεται στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» που προκαλεί συχνά μεγάλους σεισμούς

Ιδιαίτερα μεγάλη σεισμική δόνηση, 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στα νησιά Φίτζι και Τόνγκα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε υποθαλάσσιο βάθος 559,57 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα να μην γίνει αισθητή στην επιφάνεια. Λόγω του μεγάλου υποθαλάσσιου βάθους, δεν προκλήθηκε τσουνάμι.

Το ακριβές σημείο του εστιάζεται στα 270 χλμ ανατολικά της Λεβούκα στο Φίτζι και 443 χλμ δυτικά του Νεϊάφου στα Τόνγκα.

Αρχικά, ο σεισμός μετρήθηκε στα 8 Ρίχτερ. Όμως, στη συνέχεια αναβαθμίστηκε στα 8,2 Ρίχτερ, κάτι που θα προκαλούσε τεράστιες καταστροφές, εάν δεν είχε εκδηλωθεί σε τέτοιο βάθος.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς», που προκαλεί συχνά σεισμούς μεγάλου μεγέθους.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Μακης

Dhshsh

Μάκης

Σεισμός τέτοιου μεγέθους και τέτοιου εστιακου βάθους είναι κάτι το πρωτόγνωρο... υπάρχει περίπτωση μέσα στις 2 επόμενες μέρες να δώσει ρηχό σεισμό άνω των 9 Ρίχτερ είτε προς νέα Ζηλανδία είτε προς Ινδονησία αλλιώς μέσα στις επόμενες 10 μέρες να δώσει σεισμούς απο 6 μέχρι 7 Ρίχτερ από Ινδονησία μέχρι Ιταλία αππ Φίτζι μέχρι Ιαπωνία από Φίτζι μέχρι Νότια Αμερική...

Γιώργος 45

"Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε υποθαλάσσιο βάθος 559,57 μέτρων,.." Απόλυτο λάθος. Το πραγματικό εστιακό βάθος ήταν χίλιες φορές μεγαλύτερο, δηλαδή 560 χιλιόμετρα περίπου. Μάλλον ο δημοσιογράφος δεν πρόλαβε να πιει πρωϊνό καφέ. Οι σεισμοί διακρίνονται σε επιφανειακούς (βάθος έως 20 km και σε εξαιρετικές περιπτώσεις έως 60 km), ενδιαμέσου βάθους (έως 300 km) και μεγάλου βάθους (300-720 km). Το εστιακό βάθος είναι υπολογίζεται πάντοτε με προσέγγιση 1-2 χιλιόμετρα.

λίγη προσοχή !

Τέτοιου μεγέθους σεισμοί ''ταξιδεύουν''. Η ''σχετική επικινδυνότητα'' γιά μας είναι η επαγρύπνηση για σεισμό τις επόμενες 20 -30 μέρες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης