Γερμανία: Το Βερολίνο παίρνει μέτρα για πορεία νεοναζιστών για τον Ρούντολφ Ες

poreia_hess

Η πορεία θα γίνει σήμερα με αφορμή την 31 επέτειο από την αυτοκτονία του υπαρχηγού του Χίτλερ – Φόβοι για συγκρούσεις με ακροαριστερούς αντιδιαδηλωτές

Μέτρα λαμβάνουν οι αρχές στο Βερολίνο, ενόψει της πορείας που θα πραγματοποιήσουν σήμερα νεοναζιστές με αφορμή την 31η επέτειο από την αυτοκτονία του υπαρχηγού του Αδόλφου Χίτλερ, Ρούντολφ Ες. Οι αρχές εκφράζουν φόβους για συγκρούσεις με ακροαριστερούς αντιδιαδηλωτές.

Η πορεία θα γίνει στην περιοχή Σπαντάου. Ο Ρούντολφ Ες αυτοκτόνησε στη φυλακή, στην οποία βρισκόταν υπό κράτηση στο Βερολίνο.

Το 2017 περίπου 500 νεοναζιστές μετείχαν σε πορεία που έγινε στη μνήμη του Ες. Η πορεία τους από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σπαντάου ως την Βίλχελμστρασε, όπου βρισκόταν η φυλακή των συμμάχων για τους εγκληματίες πολέμου στην οποία κρατείτο ο υπαρχηγός του Χίτλερ, αποκλείστηκε λίγο μετά την έναρξή της από ομάδες ακροαριστερών.

Αιτήματα να απαγορευτεί η πορεία των νεοναζιστών

Οι μετέχοντες στην πορεία στη μνήμη του Ες είχαν υποβληθεί σε έλεγχο πριν από την πορεία καθώς η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει την εξύμνηση του υπαρχηγού του Χίτλερ με τη χρήση λέξεων ή εικόνων.

Περίπου 1.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί πέρυσι για να εμποδίσουν συγκρούσεις μεταξύ των νεοναζιστών και των αντιδιαδηλωτών.

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που διατυπώνονται κάθε χρόνο για να απαγορευτεί η πορεία των νεοναζιστών, συνήθως επιτρέπεται η διεξαγωγή της σε σεβασμό στο θεμελιώδες δικαίωμα του συναθροίζεσθαι στη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Η επίσημη θεσμική ναζιστική διακριτικά

Ο πρώτος γραμματέας του Χίτλερ που συνέταξε τους Νόμους της Νυρεμβάργης ήταν ο επίσημος αρχισύμβουλος θεσμικά του Αντενάουερ και ουσιαστικά άτυπος και πανίσχυρος καγκελάριος από το 1948 και χρόνια ώς που πέθανε. Αυτό επιλέχτηκε για την λεγόμενη θεσμική διακριτική συνέχεια του Γερμανικού κράτους , δηλαδή η ναζιστική θρσμική συνέχεια που παρουσιάστηκε ώς μεταναζιστική ομοσπονδιακή δημοκρατία. Το όνομά του ήταν Χάνς Γκλόμπκε. Και οι αδιάκριτες φωτογραφικές εμφανίσεις του σαν ίσος με τον Έρχαρντ ( άλλο καλό παιδί και τούτο από το 1947 και μετά) και με τον Αντενάουερ ήταν σε καθημερινή έκδοση. Στην συνέχεια η θεσμική διακριτική συνέχεια ( για να μην χαθούν τα διαμάντια του ναζισμού) ακολούθησε με άλλους που θύτευσαν ώς βοηθοί του ΧάνςΓκλόμπκε . Και όποιος έχει διάθεσει να ερευνήσει ποιοί ήταν μέχρι τις μέρες μας θα ικανοποιηθεί πλήρως. Πόσο συθόρμητες είναι οι ναζιστικές πορείες στην Γερμανία!!! Τέτοιος αυθορμητισμός και δή στην Γερμανία ούτε στην Ελλάδα!!!!!

Μαυρος Ηλιος

Το Βερολινο καλα θα κανει να παρει πρωτα και κυρια μετρα για τα εκατομμυρια των εγκληματικων ορκ απο την ΑφρικανοΑσια που μαζεψε εκει κ στην υπολοιπη Ευρωπη. Αλλα ξεχασα,βρεθηκε η λυση: θα τους στελνει ολους στο ελλαντα του Αλεγκση και λυθηκε το προβλημα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

siria-prosfiges

Η ήττα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους και η ανακατάληψη του μεγαλύτερου μέρους των εδαφών της χώρας από το καθεστώς Άσαντ ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή πολλών σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους, σύμφωνα με την DW