Οι Βρετανοί χάνουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς της Μέι για το Brexit

Οι Βρετανοί χάνουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς της Μέι για το Brexit

Το 60% των ερωτηθέντων δεν νιώθει σιγουριά ότι η Τερέζα Μέι θα συνάψει την πιο συμφέρουσα συμφωνία, ένα ποσοστό αυξημένο από το 56% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ινστιτούτο ORB International 

mei_009
Η στήριξη των Βρετανών ψηφοφόρων στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναφορικά με τους χειρισμούς της στις διαπραγματεύσεις για το Brexit μειώθηκε στο 22%, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει ποτέ καταγραφεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ινστιτούτο ORB International.

Η επιδοκιμασία των Βρετανών για τον τρόπο που η βρετανική κυβέρνηση χειριζόταν τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ είχε ανέλθει έως και στο 55% το πρώτο εξάμηνο του 2017, έκτοτε, ωστόσο, ελαττώθηκε, την ώρα που η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας δίνει μάχη για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα καθορίζει τις σχέσεις του Λονδίνου με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέλλον.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε 2.000 ενήλικες, το 60% των ερωτηθέντων δεν νιώθει σιγουριά ότι η Τερέζα Μέι θα συνάψει την πιο συμφέρουσα συμφωνία, ένα ποσοστό αυξημένο από το 56% τον περασμένο μήνα. Την ίδια στιγμή, το 22% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα καταφέρει να συνάψει την ορθότερη για τους Βρετανούς συμφωνία.

Ενώ απομένει λίγο παραπάνω από 8 μήνες πριν από την 29η Μαρτίου του 2019, ημερομηνία κατά την οποία η Βρετανία είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της Μέι, το κοινοβούλιο, οι πολίτες και ο επιχειρηματικός κόσμος παραμένουν βαθιά διχασμένοι για τη μορφή που θα έπρεπε να έχει το Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης