Νάιτζελ Φάρατζ: Μου απαγορεύουν να συναντήσω τον Τραμπ επειδή η βρετανική κυβέρνηση με μισεί

Νάιτζελ Φάρατζ: Μου απαγορεύουν να συναντήσω τον Τραμπ επειδή η βρετανική κυβέρνηση με μισεί

Ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας της Βρετανίας (UKIP) υποστηρίζει πως για την Ντάουνινγκ Στριτ είναι «κόκκινη γραμμή» η συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, που αναμένεται να επισκεφθεί την Γηραιά Αλβιόνα στις 12 Ιουλίου

189b789d747f100f6a8e2b421aa7fec82867ee04c0f3fc5e291e1a0c6be6ce09_3771480
«Αναμφισβήτητα αληθή» χαρακτήρισε ο Νάιτζελ Φάρατζ τα δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, που υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι δεν επιθυμεί ο ένθερμος υποστηρικτής του Brexit και πρώην επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, όταν ο πλανητάρχης επισκεφθεί τη Γηραιά Αλβιόνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η Μελάνια Τραμπ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσουν τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο την Πέμπτη 12 Ιουλίου. Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ αναμένεται να συναντηθεί με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και με την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Φάρατζ ισχυρίζεται πως έχει ενημερωθεί ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί μια επίσημη συνάντηση του ιδίου με τον Ντόναλντ Τραμπ, αν και οι δύο άνδρες γνωρίζονται και μάλιστα, ο Βρετανός πολιτικός μετά την εκλογή Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ είχε επισκεφθεί τον πλανητάρχη στο Trump Tower στη Νέα Υόρκη και είχε φωτογραφηθεί μαζί του.

Κλείσιμο


Ανώνυμη πηγή κοντά στον ευρωσκεπτικιστή πολιτικό δήλωσε στην Telegraph πως η απαγόρευση της συνάντησης του Φάρατζ με τον Τραμπ ήταν «κόκκινη γραμμή» για την Ντάουνινγκ Στριτ στις συζητήσεις για την επίσκεψη του πλανητάρχη στη βρετανική πρωτεύουσα.

Πάντως, η Ντάουνινγκ Στριτ απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Φάρατζ και μάλιστα, δηλώνει πως «ποτέ δεν ενημερώθηκε ότι ζητήθηκε συνάντηση» και προσθέτει πως «ποτέ δεν προσπάθησε να εμποδίσει μια τέτοια συνάντηση». Από την πλευρά της η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο έχει αρνηθεί να σχολιάσει την είδηση ενώ ο Λευκός Οίκος, προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα.



Ο Νάιτζελ Φάρατζ σε συνέντευξή του στο δίκτυο LBC άσκησε κριτική στην βρετανική κυβέρνηση επειδή δεν τον χρησιμοποίησε ως διαμεσολαβητή μεταξύ του Λευκού Οίκου και της Ντάουνινγκ Στριτ. «Είναι αναμφισβήτητα αληθή (τα δημοσιεύματα περί απαγόρευσης συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ), επειδή η κυβέρνηση με μισεί και νομίζει ότι είμαι υπεύθυνος γα το Brexit, το οποίο ακόμα δεν στηρίζουν ή το πιστεύουν αλλά... Όμως ξέρετε κάτι, με δεδομένο τις καλές σχέσεις που έχω με τις ΗΠΑ θα έπρεπε να σκεφθούν πως θα μπορούσα να τους είμαι χρήσιμος. Είναι ξεκάθαρο πως δεν με θέλουν, δεν πειράζει», δήλωσε ο Φάρατζ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εκλογή του στον Λευκό Οίκο, είχε δηλώσει πως ο Φάρατζ θα έκανε «εξαιρετική δουλειά» ως πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ. Όμως, το Λονδίνο απάντησε ότι δεν υπάρχει «κενή θέση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης