Μεξικό: Ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ εκλέγεται πρόεδρος με 53% των ψήφων

Μεξικό: Ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ εκλέγεται πρόεδρος με 53% των ψήφων

Ο Τραμπ συνεχάρη τον «επόμενο πρόεδρο» του Μεξικού και διαβεβαίωσε ότι «αδημονεί να συνεργαστεί» μαζί του

obrador
Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στο Μεξικό, συγκεντρώνοντας από το 53% ως το 53,8% των ψήφων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της εθνικής εκλογικής επιτροπής, η οποία βασίζεται στα στοιχεία μιας ταχείας καταμέτρησης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Λόπες Ομπραδόρ και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με την ομάδα του για τη μεταβίβαση της εξουσίας.

Νωρίτερα, ο συντηρητικός υποψήφιος για την προεδρία του Μεξικού Ρικάρδο Ανάγια είχε αναγνωρίσει «τη νίκη» του κεντροαριστερού αντιπάλου του. Ο Ανάγια, επικεφαλής μιας συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς, πρόσθεσε ότι τηλεφώνησε στον Λόπες Ομπραδόρ και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Ο Ομπραδόρ όμως δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα και από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ συνεχάρη την Κυριακή τον «επόμενο πρόεδρο» του Μεξικού και διαβεβαίωσε ότι «αδημονεί να συνεργαστεί» μαζί του.

«Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν προς όφελος τόσο των ΗΠΑ, όσο και του Μεξικού!», ανέφερε μέσω Twitter ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, η πολιτική του οποίου όσον αφορά τόσο το εμπόριο όσο και την παράτυπη μετανάστευση έχει βυθίσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε σοβαρή κρίση, τις έχει οδηγήσει σε ιστορικό ναδίρ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης