Στέφεν Μίλερ: Ο «αρχιτέκτονας» της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ

Στέφεν Μίλερ: Ο «αρχιτέκτονας» της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ

Ο 32χρονος στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου είναι μισογύνης, ρατσιστής και ο άνθρωπος που προωθεί την πολιτική «μηδενικής ανοχής» στο μεταναστευτικό

ste_mi-093
Είναι μισογύνης, ρατσιστής και δικηγόρος. Ο 32χρονος στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου, Στίβεν Μίλερ, είναι ο «αρχιτέκτονας» της αντιμεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, o Στέφεν Μίλερ από την Καλιφόρνια είναι ο εμπνευστής της «μηδενικής ανοχής», της πολιτικής που δέχτηκε καταιγιστικά πυρά όχι μόνο από το κόμμα των Δημοκρατικών αλλά και το ίδιο το κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ, τους Ρεπουμπλικάνους.

Η πολιτική «μηδενικής ανοχής», που αφορά τη διαχείριση των παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, προκάλεσε τον χωρισμό μεταξύ μελών των ίδιων οικογενειών, αλλά και την απαγόρευση εισόδου το 2017 σε ταξιδιώτες και πρόσφυγες από μουσουλμανικές χώρες.

Ο νομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου είναι παθιασμένος υποστηρικτής του Τραμπ και των πολιτικών του επιλογών αλλά και σύμβουλος της Ιβάνκα Τραμπ στα ζητήματα των γυναικών.

Ο Μίλερ κλήθηκε να βοηθήσει την κόρη και σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ να χαράξει μία δίκαιη πολιτική σε ζητήματα που αφορούν τον γυναικείο πληθυσμό. Ωστόσο,αν σκεφθεί κανείς καλά τις πεποιθήσεις του, θα πρέπει να αλλάξει πρώτα τον εαυτό του και στη συνέχεια να δώσει συμβουλές.

Ο 32χρονος νομικός σύμβουλος θεωρεί ότι,το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων είναι ένας μύθος,ότι για την έλλειψη ισότητας ευθύνονται οι γυναίκες ενώ όταν ήταν μαθητής, είχε τη φήμη του ρατσιστή εκφράζοντας ουκ ολίγες φορές δημοσίως το μίσος του για τους μαύρους.

Κλείσιμο
Ο Μίλερ είναι εργασιομανής, καθώς καθημερινά παραμένει για 18 ώρες στον Λευκό Οϊκο, παραμερίζοντας την προσωπική ζωή του, σύμφωνα με έναν πρώην αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης. Εργάζεται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ πάντα είναι διαθέσιμος να ταξιδέψει συνοδεύοντας τον πρόεδρο Τραμπ. Έτσι έχει έτσι την δυνατότητα να συνομιλεί προσωπικά μαζί του, ακόμη και σε παράξενες ώρες, όπως δηλώνουν συνεργάτες του. Ο Μίλερ, συνηθίζει να μιλάει στον πρόεδρο με διαχυτικό τρόπο, συχνά λέγοντας στον Τραμπ ότι τα ΜΜΕ τον συμπεριφέρονται άδικα. Συχνά επίσης, λέει στον πρόεδρο ότι οι ομιλίες του ή τα διατάγματα που υπογράφει είναι τα πιο ουσιαστικά που έχουν υπογραφεί ποτέ από πρόεδρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που παρακολουθεί τις εξελίξεις στον Λευκό Οίκο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης