Αμερικανός μαθητής συλλάβισε σωστά ελληνική λέξη και κέρδισε... 40.000 δολάρια!

Αμερικανός μαθητής συλλάβισε σωστά ελληνική λέξη και κέρδισε... 40.000 δολάρια!

Ο νεαρός Karthik Nemmani συλλάβισε σωστά τη λέξη «κοινωνία» και έτσι βρέθηκε στην πρώτη θέση

ame_009
Μία ελληνική λέξη ήταν ο λόγος που ένας μαθητής από τις ΗΠΑ κατάφερε να διακριθεί σε έναν εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας και να κερδίσει το ποσό των 40.000 δολαρίων.

Ο νεαρός Karthik Nemmani συλλάβισε σωστά τη λέξη «κοινωνία» και έτσι βρέθηκε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω την 12χρονη Naysa Modi, με την οποία είχε αναμετρηθεί -και χάσει- στο παρελθόν σε τοπικό επίπεδο.

Ο Nemmani στο διαγωνισμό, κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να συλλαβίσει πολλές δύσκολες λέξεις, μεταξύ των οποίων «aver», «ankyloglossia» και «koinonia», με την οποία μάλιστα κατάφερε να πάρει την πρωτιά.

Η συγκεκριμένη λέξη ήταν η τελευταία «πρόκληση» για το μαθητή, ο οποίος με περηφάνια έλαβε το έπαθλό του το οποίο εκτός των 40.000 δολαρίων ήταν και ένα κύπελλο, μερικές εγκυκλοπαίδειες και ένας λογαριασμός αποταμίευσης με καταθέσεις 2.500 δολαρίων.
Κλείσιμο

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 516 παιδιά από 8 έως και 15 ετών. Η δεύτερη νικήτρια Modi, έχασε την ευκαιρία να κερδίσει συλλαβίζοντας λάθος τη λέξη «Bewusstseinslage» - καθώς ξέχασε να πει το δεύτερο σίγμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης