Αμερικανός μαθητής συλλάβισε σωστά ελληνική λέξη και κέρδισε... 40.000 δολάρια!

ame_009

Ο νεαρός Karthik Nemmani συλλάβισε σωστά τη λέξη «κοινωνία» και έτσι βρέθηκε στην πρώτη θέση

Μία ελληνική λέξη ήταν ο λόγος που ένας μαθητής από τις ΗΠΑ κατάφερε να διακριθεί σε έναν εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας και να κερδίσει το ποσό των 40.000 δολαρίων.

Ο νεαρός Karthik Nemmani συλλάβισε σωστά τη λέξη «κοινωνία» και έτσι βρέθηκε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω την 12χρονη Naysa Modi, με την οποία είχε αναμετρηθεί -και χάσει- στο παρελθόν σε τοπικό επίπεδο.

Ο Nemmani στο διαγωνισμό, κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να συλλαβίσει πολλές δύσκολες λέξεις, μεταξύ των οποίων «aver», «ankyloglossia» και «koinonia», με την οποία μάλιστα κατάφερε να πάρει την πρωτιά.

Η συγκεκριμένη λέξη ήταν η τελευταία «πρόκληση» για το μαθητή, ο οποίος με περηφάνια έλαβε το έπαθλό του το οποίο εκτός των 40.000 δολαρίων ήταν και ένα κύπελλο, μερικές εγκυκλοπαίδειες και ένας λογαριασμός αποταμίευσης με καταθέσεις 2.500 δολαρίων.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 516 παιδιά από 8 έως και 15 ετών. Η δεύτερη νικήτρια Modi, έχασε την ευκαιρία να κερδίσει συλλαβίζοντας λάθος τη λέξη «Bewusstseinslage» - καθώς ξέχασε να πει το δεύτερο σίγμα.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Prince Myshkin

Οι Αμερικάνοι Ινδικής καταγωγής έχουν τα υψηλότερα εισοδήματα από όλες τις άλλες εθνοτικές ομάδες. Οι Ελληνοαμερικάνοι είναι επίσης πολύ ψηλά (έβδομοι) στη σχετική λίστα.

germanotsolias

στην μια βαζουν αυτην την λεξη σιδηρόδρομο .. Bewusstseinslage .. και στον αλλο την κοινωνια ... γκαμο την κοινωνία μου στημενος διαγωνισμος παντου

@

Ελληναρα μου, ξερολα μου, Ψεκασμενε μου....η λεξη "koinonia" για εναν Αμερικανο ειναι πιο δυσκολη απο την Bewusstseinslage ....αλλα που να σου εξηγω τωρα...

S

Όχι, δεν είναι πιο δύσκολη, αλλά στο επίπεδο αυτό και στο διαγωνισμό αυτό, δεν έχει καμία σημασία. Πρώτον, δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλα τα παιδιά, που λαμβάνουν μέρος σ' αυτούς τους διαγωνισμούς είναι καταγωγής Ινδικής (τα περισσότερα δε από το Ντάλλας, στο Τέξας). Έχουν εξειδικευτεί ιδιωτικά σχολεία, που πάνε πλούσια παιδιά των Αμερικανοινδών, σ' αυτού του τύπου τους διαγωνισμούς. Είναι δε προετοιμασμένα να ακούσουν ο,ποιαδήποτε λέξη υπάρχει σαν λήμμα σε διεθνούς φήμης λεξικά της Αγγλικής (λέμε τώρα) γλώσσας. Επειδή δε σαν λήμματα υπάρχουν λέξεις από όλες τις γλώσσες, καθώς και επιστημονικές λέξεις από όλα τα πεδία των επιστημών, σχεδόν μαθαίνουν απέξω τα λεξικά αυτά. Έχει γυριστεί και ταινία, με μια κοπέλα (μαυρούλα εκεί και φτωχή) και τον προγυμναστή της (πάλι μαύρο). Όσο για τη λέξη, που έκανε λάθος η άλλη κοπέλα, είναι φανερό (αν και κατακρίθηκε), ότι ο νικητής την ήξερε γιατί όταν εκφωνεί τα γράμματα, κάνει μορφασμό όταν δεν αναφέρει το δεύτερο γράμμα s. Η μάλλον γερμανική αυτή λέξη είχε αυτή τη δυσκολία, ενώ η koinonia (στα αγγλικά) έχει τη δυσκολία του oi, που βέβαια πονηρός ο Ινδούλης βάζει να ακούσει και τις δύο προτεινόμενες προφορές, όπου ένας καλά προετοιμασμένος, που μαθαίνει ότι η λέξη έχει ελληνική ρίζα, γνωρίζει ότι τα αγγλικά έχουν δύο προφορές, όταν ο φθόγγος i π.χ. σχηματίζεται από oi και δεν είναι σκέτο i. Έτσι είναι σίγουρος και απαντάει με αυτοπεποίθηση. Α, δεν είμαι Μπαμπινιώτης, πολλά από όσα γράφω εδώ, τα είδα στην προαναφερόμενη ταινία, όπου ο μαύρος προγυμναστής εξηγούσε στην κοπέλα, τα πάντα για τις λέξεις με ελληνική καταγωγή, τα ελληνικά και λατινικά prefixes κλπ. Είναι ένας συναρπαστικός διαγωνισμός, οι νικητές αντιμετωπίζονται σαν Ολυμπιονίκες, πηγαίνουν σε εκπομπές (σίγουρα στον Τζίμμυ Κίμμελ) και είναι πρώτοι-πρώτοι στα πανεπιστήμια, που κάνουν σαν τρελοί να τους πάρουν. Παρόμοιος παροξυσμός (πάλι για παιδιά Ινδών), γίνεται στις μαθηματικές Ολυμπιάδες και το σκάκι. Κάτι πρέπει να έχουν με τον συναγωνισμό στο αίμα τους οι Ινδοί. Παρ' όλα αυτά, στον αθλητισμό, πάτος.

mario

Τρεις λαλουν και δυο χορευουν.

EΠΕ

Να βγεί ένα συνεργείο στην Ερμού να ρωτάει συνομήλικους Έλληνες του νεαρού να συλλαβίσουν την ελληνική λέξη "κοινωνία". Έτσι να κάνουμε γούστα που λένε και οι Θεσσαλονικείς

Giorikas

Eβγηκε και στην ερώτηση ποιος έγραψε την Oδυσσεια και την Iλιάδα απάντησαν. Την Οδύσσεια την έγραψε ο Οδυσσέας. και την Ιλιάδα ο Ιλιάδης.

Γιώργος

Μόνο που την συλλάβισε στα greeklish.Κοηνονία;

λολα

εμένα γιατί μου μοιάζει Ινδός?

;

Σ αυτά συνήθως λαμβάνουν μέρος ινδοί, κινέζοι και μεξικάνοι. Οι λευκοί τον έχουν ψιλιαστεί τον "στημένο" διαγωνισμό και αποφεύγουν να συμμετέχουν.

Γιάνκης

Βασικά λαμβάνουν μέρος Ινδοί (80+%), λίγοι λευκοί (10%), και διάφοροι (<10%) και δεν υπάρχει μεξικανος (ή πιο σωστά hispanic) ούτε για δείγμα. Αλλά είσαι ελεύθερος να αμολάς ότι μπούρδα θες.

κα

Γιατί μάλλον είναι και από το όνομα έχω την αίσθηση ότι το ιδιο είναι και η δεύτερη στο διαγωνισμό. Οι Ινδοί ειναι έξυπνοι και εργατικοί και όπου τους δίνεται ευκαιρία προοδεύουν. Οι ΗΠΑ έγιναν great δίνοντας ευκαιρίες ευκαιρίες σε τέτοιους ανθρώπους. Θα παραμείνουν άραγε;

soulis

Δεν ισχυει αυτο που λες. Οχι για τους ινδους αλλα για το ποιοι εκαναν great την Αμερικη. Η πολιτικα ορθη προπαγανδα ειναι ατιμο πραγμα. Διαστρεβλωνει και ξαναγραφει την ιστορια. Απο τοτε που πηγσν οι πρωτοι αποικοι και για πανω απο 200 χρονια το 85 με 90 % των κατοικων των ΗΠΑ ηταν ΛΕΥΚΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Αυτοι σε συντριπτικο ποσοστο διαμορφωσαν και εφτιαξαν αυτη την χωρα και με το μυαλο τους και με τα χερια τους. Τα παντα.Τιε πολεις τους ουρανοξυστες τις βιομηχανιες τα πανεπιστημια την τεχνολογικη εξελιξη τους δρομους τα φραγματα κλπ. Μαυροι ινδοι κινεζοι κλπ ειχαν απειροελαχιστη συνεισφορα και αυτη καθαρα σε χειρωνακτικες εργασιες.

germanotsolias

η μεγαλυτερη ομαδα ξενων ειναι οι γερμανοι πανω απο 40εκ σημερα ... γιαυτο βγηκε και ο τραμπ ... γιαυτο και εχουν προοδεύσει ...

Τεξανός

@germanotsolias - Σωστός, σε όλες τις πολιτείες δυτικά του Μισισιπή, η πλειοψηφία των λευκών έχει γερμανικές ρίζες.

Εicke

Ειναι ,δεν μοιαζει.

Σ

Προφανώς και θα έχει ινδική καταγωγή, αλλά εάν έχει αμερικανική υπηκοότητα θεωρείται αμερικανός.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

isis12

«Μείναμε έκπληκτοι όταν είδαμε πολίτες να βγαίνουν από σήραγγες και υπόγεια που είχε σκάψει το ΙΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων 

maduro-neo

Ζήτησε από τον στρατό να του παρουσιάσει ένα «ειδικό σχέδιο ανάπτυξης» ώστε το σύνορο αυτό «να είναι απαραβίαστο, αήττητο, απλησίαστο» - Είναι πεπεισμένος ότι ο Τραμπ ετοιμάζει στρατιωτική παρέμβαση