Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο Ματαρέλα: «Θα έχει την τύχη του αδελφού του»

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο Ματαρέλα: «Θα έχει την τύχη του αδελφού του»

Ο Πιερσάντι Ματαρέλα πυροβολήθηκε από εκτελεστή της μαφαίας και πέθανε στα χέρια του μικρότερου αδελφού του - Έρευνα έχει ξεκινήσει η ιταλική αστυνομία

Mattarella
Απειλές για τη ζωή του φαίνεται ότι δέχεται ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, λίγες ώρες αφότου έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, στον τεχνοκράτη Κάρλο Κοταρέλι, έχοντας απορρίψει την τοποθέτηση του ευρωσκεπτικικιστή Πάολο Σαβόνα στο υπουργείο Οικονομικών, από τους αρχηγούς των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρα.

Η απόφασή του προκάλεσε έκρηξη οργής ανάμεσα στα δύο κόμματα, με κάποιους να περιγράφουν την επέμβασή του ως «πραξικόπημα» και ο Λουίτζι ντι Μάιο, ο οποίος ζήτησε την αποπομπή του.

Μάλιστα, ο πρόεδρος φέρεται να δέχθηκε απειλή ότι θα έχει την ίδια μοίρα με τον αδελφό του Πιερσάντι Ματαρέλα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη Μαφία το 1980, όταν διατελούσε πρόεδρος της Σικελίας.

Ο Πιερσάντι Ματαρέλα πυροβολήθηκε από εκτελεστή της μαφαίας και πέθανε στα χέρια του μικρότερου αδελφού του, ο οποίος συνέχισε σε μία μακρά πολιτική καριέρα, πριν λάβει το αξίωμα του προέδρου της Ιταλίας το 2015.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μάλιστα, πολλοί χρήστες των αποκαλούν «δικτάτορα», «πραξικοπηματία» και «μαριονέτα της ΕΕ».

Η ιταλική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις απειλές και θα αυξήση την παρακολούθηση τόσο ιστοσελίδων, όσο και μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ενθαρρύνουν βίαιες ενέργειες εναντίον του επικεφαλής του ιταλικού κράτους.

Κλείσιμο
Πάντως, πολλοί Ιταλοί στήριξαν τον πρόεδρο, λέγοντας ότι συμφωνούν με την απόφασή του να εμποδίσει την τοποθέτηση του Σαβόνα, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την υιοθέτηση του ευρώ «ιστορικό λάθος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης