ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης του Τέξας ξεκινά σειρά επαφών για την αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία

ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης του Τέξας ξεκινά σειρά επαφών για την αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία

Σκοπεύει να συζητήσει με εκπαιδευτικούς, γονείς και εκλεγμένους αξιωματούχους για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ενισχυθεί η ασφάλεια στα σχολεία

000texas_gov
Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ θα έχει σήμερα σειρά συναντήσεων με αντικείμενο την καταπολέμηση της βίας στα σχολεία, τρεις ημέρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας 17χρονος σε λύκειο της πόλης Σάντα Φε, σκοτώνοντας δέκα συμμαθητές και καθηγητές του.

Ο Άμποτ, που είναι Ρεπουμπλικανός και ένθερμος υποστηρικτής του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, ζήτησε επίσης να τηρηθεί σήμερα ενός λεπτού σιγή σε όλη την Πολιτεία, στη μνήμη των θυμάτων.

Όπως είπε ο κυβερνήτης, σκοπεύει να συζητήσει με εκπαιδευτικούς, γονείς και εκλεγμένους αξιωματούχους για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ενισχυθεί η ασφάλεια στα σχολεία χωρίς να καταστρατηγηθεί το δικαίωμα των πολιτών να φέρουν όπλα, το οποίο προστατεύεται από τη δεύτερη τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ.

"Πρέπει να κάνουμε περισσότερα από το να προσευχόμαστε για τα θύματα και τις οικογένειες", δήλωσε την Παρασκευή ο Άμποτ, μετά την επίθεση.

Ο εκπρόσωπός του, Στίβεν Τσανγκ, είπε ότι ο κυβερνήτης βρίσκεται στη διαδικασία οριστικοποίησης των επαφών που θα έχει, το πότε θα γίνουν αυτές και ποιοι θα συμμετάσχουν.

Ο Μάικ Κολίερ, ένας Δημοκρατικός πολιτικός που διεκδικεί το αξίωμα του αντικυβερνήτη, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα οδηγήσουν αυτές οι συζητήσεις σε σημαντικές αλλαγές. "Το μόνο που ακούω είναι λόγια. Τα λόγια είναι φτηνά. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δράση", έγραψε στο Twitter.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης