Η Χάσπελ υποσχέθηκε ότι ως αρχηγός της CIA δεν θα επαναλάβει τα προγράμματα βασανιστηρίων

haspel_gina

Διαβεβαίωσε το Κογκρέσο ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα ανακρίσεων και κράτησης -Η Χάσπελ έχει δεχθεί επικρίσεις για το ρόλο της στο πρόγραμμα βασανιστηρίων εις βάρος μαχητών της Αλ Κάιντα 

Διαβεβαιώσεις ότι η CIA υπό την ηγεσία της δεν θα επαναλάβει το πρόγραμμα των εξαντλητικών ανακρίσεων παρείχε ενώπιον του Κογκρέσου η Τζίνα Χάσπελ, την οποία επέλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ως την επόμενη επικεφαής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Η Χάσπελ έχει δεχθεί επικρίσεις για το ρόλο τις στις ανακρίσεις που εφάρμοσε η CIA μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, χρησιμοποιώντας τεχνικές προσομοίωσης βασανιστηρίων.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω για την προσωπική και ανεπιφύλακτη δέσμευσή μου ότι υπό τη διοίκησή μου, η CIA δεν θα επαναλάβει ένα τέτοιο πρόγραμμα ανακρίσεων και κράτησης» ανέφερε η ίδια στην αρμόδια επιτροπή.

«Ο ηθικός μου κώδικας είναι σταθερός. Δεν θα επιτρέψω στη CIA να συνεχίσει δραστηριότητες που θα κρίνω πως είναι ανήθικες, ακόμα κι αν ήταν τεχνικά νόμιμες. Δεν θα το επιτρέψω σε καμία περίπτωση» ήταν η απάντησή της σε ερώτηση γερουσιαστή για το εάν θα δεχόταν να συμμορφωθεί σε μια διαταγή του προέδρου που θα κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Τζίνα Χάσπελ ήταν επικεφαλής για κάποιο διάστημα το 2002 σε μυστική φυλακή της CIA στην Ταϊλάνδη, όπου οι κρατούμενοι, που θεωρούνταν μέλη της Αλ Κάιντα, υπόκειντο σε βασανιστήρια. Η ίδια υπηρετεί την υπηρεσία εδώ και 33 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Σε πιστέψαμε χαχα

πάντως οι Αμερικάνοι κοιτάζουν το συμφέρον τους. Μόνο εμείς εδω δεν το κοιτάμε με τόσους ανθέλληνες δεξιους και αριστερούς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21606981

Σε επιστολή του προς το Κογκρέσο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι σκοπεύει να συνάψουν τη συμφωνία για τους δασμολογικούς φραγμούς τις ερχόμενες εβδομάδες

oil01-mesa

Παγκόσμια ανησυχία μετά τις επιθέσεις κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco στη Σαουδική Αραβία, καθώς και την κίνηση του Ιράν να δεσμεύσει πλοίο με καύσιμα για φερόμενο λαθρεμπόριο καυσίμου ντίζελ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1988 κατέγραψε η τιμή του μπρεντ - Ανησυχία στην ΕΕ - Τα σενάρια της Goldman Sachs - Τι μπορεί να συμβεί με πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη

33