ΟΗΕ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του ηγέτη των Παλαιστινίων για τους Εβραίους

ΟΗΕ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του ηγέτη των Παλαιστινίων για τους Εβραίους

«Δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος Νικολάι Μλαντένοφ

0000ab
Οι δηλώσεις του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς για τους Εβραίους είναι «απαράδεκτες» και «εξαιρετικά ανησυχητικές» δήλωσε σήμερα με ανακοίνωσή του ο Νικολάι Μλαντένοφ, ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή.

Ο Αμπάς «επέλεξε να χρησιμοποιήσει την ομιλία του προς τους εκατοντάδες αντιπροσώπους της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) για να επαναλάβει κάποιες από τις πλέον καταφρονητικές αντισημιτικές προσβολές», τόνισε ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτές οι δηλώσεις είναι «απαράδεκτες, εξαιρετικά ανησυχητικές και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού, ούτε την ειρήνη στην Μέση Ανατολή», πρόσθεσε.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας σε πολιτική συγκέντρωση στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πως ο κοινωνικός ρόλος των εβραίων, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα, και όχι ο αντισημιτισμός βρισκόταν στη ρίζα των σφαγών του παρελθόντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης