Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Οι ΗΠΑ προκαλούν τη Σαουδική Αραβία να αντιμετωπίσει το Ιράν

Khamenei

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος συνάντησε τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν στο Ριάντ κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή, δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθειά για τις "αποσταθεροποιητικές" ενέργειες του Ιράν στη Μέση Ανατολή

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να διευρύνουν την περιφερειακή κρίση προκαλώντας τον αντίπαλο της Τεχεράνης στην περιοχή, τη Σαουδική Αραβία, να αντιμετωπίσει το Ιράν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλέστηκε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.

"Ένας από τους τρόπους να αντιμετωπίσουν το Ιράν είναι να προκαλέσουν άπειρους ηγέτες της περιοχής (...) Οι Αμερικανοί προσπαθούν να προκαλέσουν τη Σαουδική Αραβία κατά της Τεχεράνης (...). Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μεγαλύτερη περιφερειακή κρίση (...) να ωθήσουν τους μουσουλμάνους να πολεμήσουν εναντίον μουσουλμάνων", σημείωσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Νωρίτερα σήμερα η Τεχεράνη είχε υπογραμμίσει ότι η συνεργασία ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τη Μέση Ανατολή και είχε προσθέσει ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει να είναι παρούσα στην περιοχή παρά τις πιέσεις της Ουάσινγκτον να περιορίσει την επιρροή της.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος συνάντησε τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν στο Ριάντ κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή, δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθειά για τις "αποσταθεροποιητικές" ενέργειες του Ιράν στη Μέση Ανατολή.

"Τα σχόλια του Πομπέο για το Ιράν είναι αβάσιμα (...) Για όσο καιρό οι νόμιμες κυβερνήσεις χωρών της περιοχής χρειάζονται τη βοήθειά μας, το Ιράν θα παραμείνει σε αυτές τις χώρες", ανέφερε σε δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν νωρίτερα σήμερα από την ιρανική κρατική τηλεόραση, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdogan-monos

Ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε να υποβαθμίσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του, υποστηρίζοντας ότι η υποτίμηση της τουρκικής λίρας δε συνδέεται με τα προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον

20090809-3

Ένας διάσημος και υπερήλικας πλέον Βρετανός μαθηματικός, ο 89χρονος Μάικλ Ατίγια, «αναδύθηκε» από τη σύνταξή του και ανακοίνωσε ότι έλυσε τη λεγόμενη «Υπόθεση Ρίμαν», η οποία παραμένει άλυτη από το 1859 που την παρουσίασε ο γερμανός μαθηματικός Γκέοργκ Μπέρνχαρντ Ρίμαν