Σε παγκόσμιο μεταναστευτικό κέντρο εξελίσσεται ο Καναδάς

Σε παγκόσμιο μεταναστευτικό κέντρο εξελίσσεται ο Καναδάς

Η αναζήτηση ασύλου στον Καναδά αγγίζει υψηλά πολλών δεκαετιών - Πάνω από 13 εκατομμύρια οι διασκορπισμένοι Σύροι πρόσφυγες ανά τον κόσμο

canada1
Περισσότεροι άνθρωποι αναζήτησαν άσυλο στον Κανδά, παρά σε οποιδήποτε άλλο μέρος του κόσμο το 2017, σύμφωνα με έρευνα που συνέταξε το Pew Research Center με βάση τα καναδικά κυβερνητικά στοιχεία.

Μάλιστα οι προσφυγικές ροές αυξήθηκαν σε υψηλά 25ετίας, με τις αιτήσεις να αυξάνονται εν μέρει λόγω ισχυρών ροών από Αϊτή, ενώ σημαντική θέση στην κατάταξη καταλαμβάνουν και οι Σύροι αλλά και Νιγηριανοί πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις για άσυλο διαμορφώθηκαν στις 50.420 για το 2017, υπερδιπλάσιες από τις 23.930 του 2016, ενώ πρέπει να πληρούν βασικές προϋποθέσεις, όπως το να μην έχει καταδικαστεί το άτομο για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Όπως σχολιάζουν Καναδοί αξιωματούχοι, η αλλαγή στη μεταναστευτική νομοθεσία των ΗΠΑ συνέβαλε στην εκρηκτική αυτή άνοδο, ενώ όπως δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό, "ο Καναδάς καλωσορίζει όλους αυτούς που θέλουν να δραπετεύσουν από τους πολέμους, τον τρόμο και τις διώξεις".

Οι αιτήσεις για άσυλο είναι οι υψηλότερες από τότε που δημιουργήθηκε η Επιτροπή Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής το 1989. Φυσικά δεν προσεγγίζουν ακόμη τα νούμερα που καταγράφωνται στις ΗΠΑ, ωστόσο η εκρηκτική άνοδος των προσφυγικών ροών στον Καναδά μόνο απαρατήρητη δε μπορεί να περάσει.



Σε αυτές τις χώρες βρίσκονται διασκορπισμένοι 13 εκατομμύρια Σύριοι

Σύμφωνα με την ανάλυση του Pew Research Center, 13 εκατομμύρια Σύριοι είναι πλέον διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Ο Niall McCarthy του Statista σημειώνει ότι η ανάλυση του Pew έδειξε ότι πάνω από 6 εκατομμύρια Σύριοι έχουν εκτοπιστεί εντός της Συρίας και αντιπροσωπεύουν το 49% όλων των Σύριων που έχουν εκτοπιστεί παγκοσμίως.

Κλείσιμο
Η Τουρκία έχει τον δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό με 3,4 εκατομμύρια Σύριους εκτοπισμένους να ζουν σήμερα εκεί. Ακόμη ένα εκατομμύριο επιπλέον Σύριοι έχουν κάνει το μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι στην Ευρώπη.

Η Γερμανία φιλοξενεί 530.000 Σύρους, ακολουθεί η Σουηδία με 110.000 Σύρους. Άλλοι 54.000 Σύροι ζουν στον Καναδά ενώ 33.000 Σύροι βρισκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης