Σε παγκόσμιο μεταναστευτικό κέντρο εξελίσσεται ο Καναδάς

canada1

Η αναζήτηση ασύλου στον Καναδά αγγίζει υψηλά πολλών δεκαετιών - Πάνω από 13 εκατομμύρια οι διασκορπισμένοι Σύροι πρόσφυγες ανά τον κόσμο

Περισσότεροι άνθρωποι αναζήτησαν άσυλο στον Κανδά, παρά σε οποιδήποτε άλλο μέρος του κόσμο το 2017, σύμφωνα με έρευνα που συνέταξε το Pew Research Center με βάση τα καναδικά κυβερνητικά στοιχεία.

Μάλιστα οι προσφυγικές ροές αυξήθηκαν σε υψηλά 25ετίας, με τις αιτήσεις να αυξάνονται εν μέρει λόγω ισχυρών ροών από Αϊτή, ενώ σημαντική θέση στην κατάταξη καταλαμβάνουν και οι Σύροι αλλά και Νιγηριανοί πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις για άσυλο διαμορφώθηκαν στις 50.420 για το 2017, υπερδιπλάσιες από τις 23.930 του 2016, ενώ πρέπει να πληρούν βασικές προϋποθέσεις, όπως το να μην έχει καταδικαστεί το άτομο για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Όπως σχολιάζουν Καναδοί αξιωματούχοι, η αλλαγή στη μεταναστευτική νομοθεσία των ΗΠΑ συνέβαλε στην εκρηκτική αυτή άνοδο, ενώ όπως δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό, "ο Καναδάς καλωσορίζει όλους αυτούς που θέλουν να δραπετεύσουν από τους πολέμους, τον τρόμο και τις διώξεις".

Οι αιτήσεις για άσυλο είναι οι υψηλότερες από τότε που δημιουργήθηκε η Επιτροπή Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής το 1989. Φυσικά δεν προσεγγίζουν ακόμη τα νούμερα που καταγράφωνται στις ΗΠΑ, ωστόσο η εκρηκτική άνοδος των προσφυγικών ροών στον Καναδά μόνο απαρατήρητη δε μπορεί να περάσει.Σε αυτές τις χώρες βρίσκονται διασκορπισμένοι 13 εκατομμύρια Σύριοι

Σύμφωνα με την ανάλυση του Pew Research Center, 13 εκατομμύρια Σύριοι είναι πλέον διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Ο Niall McCarthy του Statista σημειώνει ότι η ανάλυση του Pew έδειξε ότι πάνω από 6 εκατομμύρια Σύριοι έχουν εκτοπιστεί εντός της Συρίας και αντιπροσωπεύουν το 49% όλων των Σύριων που έχουν εκτοπιστεί παγκοσμίως.

Η Τουρκία έχει τον δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό με 3,4 εκατομμύρια Σύριους εκτοπισμένους να ζουν σήμερα εκεί. Ακόμη ένα εκατομμύριο επιπλέον Σύριοι έχουν κάνει το μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι στην Ευρώπη.

Η Γερμανία φιλοξενεί 530.000 Σύρους, ακολουθεί η Σουηδία με 110.000 Σύρους. Άλλοι 54.000 Σύροι ζουν στον Καναδά ενώ 33.000 Σύροι βρισκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

dinos

Και να φανταστείς πως ο πληθυσμός της Συρίας το 1950, ήταν 3,5 εκ., του Ιράκ 8,5 κτλ κτλ. Κατά τα άλλα φταίει πάντα ο κακός καπιταλισμός για την φτώχεια.

Αυτο λέμε τόσο καιρό.

Απο που μαζευτήκανε τόσα εκατομμύρια στη Συρία? Δεν δικαιολογείται ο αριθμός τους από τις γεννήσεις. Πρέπει να γίνει σοβαρή έρευνα, για να καταλάβουμε τι περιμένει μελλοντικά τις νέες χώρες υποδοχής.

Καλά

εντο στο Ελαντα δεν εχουμε κατομιρια?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Yellow-Vests-1

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν ήδη να συγκεντρώνονται στα Ηλύσια Πεδία και στην Πλατεία των Απομάχων κοντά στην Εθνοσυνέλευση και στον Πύργο του Άιφελ και αναμένεται να αυξηθούν στη διάρκεια της ημέρας