Ιταλία: Η Λέγκα ζητά «διάλογο με όλους και με τα Πέντε Αστέρια»

salv_111

Γέφυρες στο Κίνημα Πέντε Αστέρων ρίχνει ο γραμματέας της Λέγκα, λίγο πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης - «Είμαστε διατεθειμένοι να διευρύνουμε και να τροποποιήσουμε το πρόγραμμά μας», αναφέρει

Διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, χωρίς να αποκλείει το Κίνημα Πέντε Αστέρων, προανήγγειλε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Ιl Messaggero», λίγο πριν ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Ρώμη.


«Θα ξεκινήσουμε διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων και των Πέντε Αστέρων» δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του προγράμματος.

«Σημείο εκκίνησης θα είναι το πρόγραμμα της κεντροδεξιάς, αλλά από την στιγμή που στην φάση αυτή δεν διαθέτουμε την αναγκαία πλειοψηφία, είμαστε διατεθειμένοι να διευρύνουμε και να τροποποιήσουμε το πρόγραμμά μας, προστατεύοντας, όμως, την συνοχή του», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της Λέγκα επισημαίνει ότι δεν θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντάς του ότι «το κυβερνητικό πρόγραμμα πρέπει να είναι το δικό μου, η λίστα των υπουργών είναι εκείνη που θέλω εγώ, είμαι ο αρχηγός».


Kαθιστά σαφές, δε, ότι στο τραπέζι της πολιτικής διαπραγμάτευσης «μπορούν να καθίσουν όλοι, και το Κίνημα Πέντε Αστέρων». Με κύριους στόχους, σύμφωνα με την Λέγκα, «την κατάργηση της μεταρρύθμισης των συντάξεων, τη μείωση των φόρων και τον έλεγχο της μετανάστευσης, διότι σε λίγο πρόκειται να ξαναρχίσουν να αποβιβάζονται μετανάστες στην Κάτω Ιταλία».

Εργασία και ασφάλεια οι προτεραιότητες στην Ιταλία

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την σύνθεση νέας κυβέρνησης, ο σαρανταπεντάχρονος γραμματέας της Λέγκα δηλώνει, πάντως, ότι «μέχρι τώρα, με τον υποψήφιο πρωθυπουργό των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση ή αναφορά» και ότι όλες οι επαφές με τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις «θα βασιστούν στις δυο έκτακτες ανάγκες της Ιταλίας: την εργασία και την ασφάλεια».

Ο Ματτέο Σαλβίνι, τέλος, υπογραμμίζει ότι το κόμμα του «στοχεύει σε ένα ομοσπονδιακό σύστημα αυτονομιών, αλλά με έναν ισχυρό ρόλο, συγχρόνως, για την πρωτεύουσα της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erd_usa

Τέτοιου είδους ενέργειες προκαλούν πλήγμα στις ισορροπίες στην περιοχή και την ειρήνη μεταξύ των λαών, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν την επέλάση στα εδάφη της Συρίας, δίχως την έγκριση της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ