Βρετανία: H εβραϊκή κοινότητα κατηγορεί τον Κόρμπιν ότι «τάσσεται στο πλευρό των αντισημιτών»

Corbyn

Ο Κόρμπιν επεσήμανε ότι θα συναντηθεί με εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας για να «αποκαταστήσει» την εμπιστοσύνη στο κόμμα του

«Αρκετά!»: οι επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Βρετανίας επιτέθηκαν σήμερα με ανοικτή επιστολή τους στον πρόεδρο των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγορώντας τον ότι βρίσκεται τακτικά «στο πλευρό των αντισημιτών».

Ο ηγέτης των Εργατικών ζήτησε χθες Κυριακή συγγνώμη για τον αντισημιτισμό στους κόλπους του κόμματός του, μετά τις κατηγορίες ότι και ο ίδιος δεν ενήργησε αποτελεσματικά για να σταματήσει τέτοιες ενέργειες.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξε αντισημιτισμός σε θύλακες του Εργατικού Κόμματος, προκαλώντας οδύνη στην εβραϊκή κοινότητα εντός του κόμματος και στην υπόλοιπη χώρα. Λυπάμαι ειλικρινά για τον πόνο που προκλήθηκε», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Κόρμπιν επεσήμανε ότι θα συναντηθεί με εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας για να «αποκαταστήσει» την εμπιστοσύνη στο κόμμα του.

Ωστόσο οι οργανώσεις που συνέταξαν την ανοικτή επιστολή, η Board of Deputies of British Jews και η Jewish Leadership Council, ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν σήμερα μπροστά από το κοινοβούλιο στις 17:30 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας).

«Σήμερα οι επικεφαλής της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας λένε στον Τζέρεμι Κόρμπιν ότι είναι αρκετά», αναφέρεται στην επιστολή.

Τον κατηγορούν μάλιστα ότι δεν είναι σε θέση «να αντιμετωπίσει σοβαρά τον αντισημιτισμό, καθώς έχει μια τέτοια ιδεολογική εμμονή με ένα ακροαριστερό όραμα του κόσμου, το οποίο είναι ενστικτωδώς εχθρικό στις μετριοπαθείς εβραϊκές κοινότητες».

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Βρετανίας, ο Κόρμπιν έχει «ταχθεί με το μέρος των αντισημιτών» είτε εξαιτίας «του εμμονικού μίσους της άκρας αριστεράς με τον σιωνισμό» είτε εξαιτίας «της συνομωσιολογικής θέασης του κόσμου σύμφωνα με την οποία οι μετριοπαθείς εβραϊκές κοινότητες πιστεύεται ότι αποτελούν εχθρική οντότητα».

Οι Εργατικοί επικρίνονταν συχνά τα τελευταία χρόνια για τα αντισημιτικά σχόλια που έκαναν μέλη του κόμματος, ακόμη και βουλευτές. Ο ίδιος ο Κόρμπιν φέρεται ότι το 2012 εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον καλλιτέχνη μιας τοιχογραφίας που πολλοί την θεωρούσαν αντισημιτική.

Την Παρασκευή απάντησε ότι θα έπρεπε να έχει προσέξει περισσότερο τα στοιχεία της τοιχογραφίας και να την καταδικάσει. Αλλά αυτή η συγγνώμη δεν ήταν αρκετή για κάποιους και μάλιστα ένας Εβραίος βουλευτής του κόμματός του την χαρακτήρισε «απολύτως ανεπαρκή».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

?

Ρε άι εποικήστε κανένα ξένο κράτος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

saudi_2

Weam Al Dakheel «έγραψε ιστορία» - Θετική η ανταπόκριση από τους χρήστες του Twitter - Είχε εργαστεί στο παρελθόν ως ρεπόρτερ στο NBC Arabia και ως παρουσιάστρια στο κανάλι Al-Arab News Channel του Μπαχρέιν