Η Μέρκελ βγαίνει... μπροστά: Θα σχηματισθεί κυβέρνηση το συντομότερο

Η Μέρκελ βγαίνει... μπροστά: Θα σχηματισθεί κυβέρνηση το συντομότερο

Μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε αποφασιμένη να μιλήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες  και να προχωρήσει άμεσα στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως έχει στόχο να σχηματίσει κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν, μετά την κατάρρευση την περασμένη Κυριακή των συνομιλιών για έναν τριμερή κυβερνητικό συνασπισμό.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Γερμανία, είναι επιθυμητό να έχουμε γρήγορα μια κυβέρνηση», δήλωσε η Μέρκελ σε κομματική συγκέντρωση, προσθέτοντας πάντως πως η υπηρεσιακή κυβέρνησή της είναι ικανή να φέρει σε πέρας τις καθημερινές κυβερνητικές δραστηριότητες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η Μέρκελ πρόσθεσε πως είναι έτοιμη να μιλήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αφού το κεντροαριστερό κόμμα ακύρωσε προηγούμενη απόφασή του και ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να μιλήσει με τους συντηρητικούς. Η καγκελάριος υπογράμμισε όμως ότι οποιεσδήποτε συνομιλίες πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Δημήτρης Σ.

Θα σχηματίσουν συντόμως κυβέρνηση μετά τη συμβουλή του Μεγάλου Αλέξη προς Σούλτς. Όλοι υπολογίζουν τις σωστές κι ευφυείς τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα πάνω σε ευρωπαϊκά θέματα κι όχι μόνο. Σύντομα θα πράξουν αυτό που τους υπέδειξε ο Μέγας Αλέξης και θα σχηματίσουν κυβέρνηση.

Αλέκσης χωρίς Τσιπα

Ανγκέλα σε παρακαλώ βρείτε τα και μείνε στην κυβέρνηση. Χωρίς την προστασία σου θα χάσω την εξουσία στην αποικία σου, την πρώην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης