Γερμανία: Κρίνεται το μέλλον της «Τζαμάικα» - Παρέμβαση Σταϊνμάιερ

Γερμανία: Κρίνεται το μέλλον της «Τζαμάικα» - Παρέμβαση Σταϊνμάιερ

Η νέα προθεσμία προκειμένου τα κόμματα να καταλήξουν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού εκπνέει αύριο στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) 

Γερμανία: Κρίνεται το μέλλον της «Τζαμάικα» - Παρέμβαση Σταϊνμάιερ
Η νέα προθεσμία προκειμένου τα κόμματα να καταλήξουν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού εκπνέει αύριο στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) και οι αντιπροσωπείες βρίσκονται σε εντατικές διαβουλεύσεις από το πρωί.

Σε βασικά «αγκάθια» έχουν αναδειχθεί η πολιτική για το κλίμα, με τους Πράσινους να διεκδικούν γενναιότερη μείωση στην εκπομπή καυσαερίων, το μεταναστευτικό, όπου οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) προβάλλουν σοβαρές αντιρρήσεις κυρίως στο ζήτημα της επανένωσης οικογενειών προσφύγων αλλά και στο ανώτατο όριο προσφύγων που θα δέχεται η χώρα και ο φόρος αλληλεγγύης που καταβάλλεται για την επανένωση της Γερμανίας, η κατάργηση του οποίου αποτελούσε κεντρική προεκλογική δέσμευση των Φιλελευθέρων (FDP).
«Το βράδυ θα έχουμε μια αίσθηση για το αν τελικά θα λειτουργήσει», δήλωσε ο Βαυαρός Πρωθυπουργός και Αρχηγός του CSU Χορστ Ζεεχόφερ, ενώ ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CDU/CSU δήλωσε ότι «οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι αποφασιστικές».

Παρέμβαση στο θέμα πραγματοποίησε σήμερα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag» συνέστησε στους εμπλεκόμενους να μην τους καταλαμβάνει «ο πανικός νέων εκλογών», καθώς η διαδικασία που ακολουθείται έως τώρα δεν είναι ασυνήθιστη.
Κλείσιμο

«Υπάρχουν πάντα προσπάθειες από τα κόμματα να ανεβάσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά τα κέρδη τους πριν προχωρήσουν. Αυτό που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες δεν διαφέρει και τόσο από αυτό που συνέβαινε σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις», δήλωσε, κάλεσε ωστόσο όλους να ανταποκριθούν στην ευθύνη τους απέναντι στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης