Άγκυρα: Το Βερολίνο εμποδίζει τη μάχη της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας
Με την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να αναστείλει τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, εξασθενεί τη μάχη κατά του ISIS και του PKK, καθιστώντας το μέλλον της Ευρώπης πιο ευάλωτο, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ
Η απόφαση της Γερμανίας να αναστείλει όλες τις μείζονες εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία
εξασθενεί τη μάχη της Άγκυρας εναντίον της τρομοκρατίας και καθιστά ευάλωτη την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.
Ο Τσελίκ έκανε τη δήλωση αυτή στο Λονδίνο, αφού ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών
Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε χθες ότι το Βερολίνο ανέστειλε τις μεγάλες εξαγωγές όπλων εξαιτίας της επιδείνωσης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία και την αύξηση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες συμμάχους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Κλείσιμο
«Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών πρέπει να διατυπώνει τα σχόλιά του με σοβαρότητα. Αυτά τα όπλα χρησιμοποιούναι στον αγώνα εναντίον του PKK και του ISIS», δήλωσε ο Τσελίκ.
«Η απόφαση αυτή θα εξασθενήσει τη μάχη της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας και, αν εξασθενήσει η τουρκική μάχη, αυτό σημαίνει πως το μέλλον της Ευρώπης
καθίσταται πιο ευάλωτο», υποστήριξε. «Η Γερμανία πρέπει να αφήσει τα ζητήματα ασφαλείας εκτός των πολιτικών συζητήσεων», πρόσθεσε.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.