«Yuck Fou Erdogan» το μήνυμα που πρόβαλαν ακτιβιστές στην τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο

«Yuck Fou Erdogan» το μήνυμα που πρόβαλαν ακτιβιστές στην τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο

Ένα άλλο μήνυμα που εμφανίστηκε στο κτίριο ήταν η «επικήρυξη» του «τρομοκράτη Ερντογάν» που καταζητείται από την Ιντερπόλ

«Yuck Fou Erdogan» το μήνυμα που πρόβαλαν ακτιβιστές στην τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο
Την αντίρρησή τους ως προς τις πολιτικές του Ερντογάν
εξέφρασαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τα μέλη της ομάδας ακτιβιστών Pixelhelper, που πραγματοποίησαν πρόσφατα μια «παρέμβαση» στην τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο, προβάλλοντας με προτζέκτορα μια σειρά μηνυμάτων στην πρόσοψη του κτιρίου.

Μεταξύ των μηνυμάτων, τα οποία προκάλεσαν ποικίλλες αντιδράσεις, ήταν η αναγραμματισμένη φράση «Yuck Fou Erdogan» που συνοδευόταν με την εικόνα του Γερμανού αντικαγγελάριου και υπουργού Εξωτερικών,
Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
Κλείσιμο
με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο, αλλά και η «επικήρυξη» του «τρομοκράτη Ερντογάν που καταζητείται από την Ιντερπόλ».



Με δελτίο Τύπου που δημοσίευσαν μετά την παράμεμβασή τους, οι ακτιβιστές ζητούν «την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία».

Η ομάδα ακτιβιστών «Pixelhelper», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, χρησιμοποιεί ασυνήθιστους τρόπους για να στείλει μηνύματα στον γερμανικό λαό και να ευαισθητοποιήσει του πολίτες. Ένα από αυτά είναι η προβολή διαφανειών με ισχυρούς προτζέκτορες σε κρατικά κτίρια ή πρεσβείες για μικρό χρονικό διάστημα. «Στόχος μας είναι να ταρακουνήσουμε τον κόσμο», λέει χαρακτηριστικά ο ακτιβιστής Olivier Bienkowski.

Μεταξύ άλλων παρεμβάσεων της ομάδας ήταν η προβολή του μηνύματος «Εκτός λειτουργίας» στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης αλλά και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης