Μέρκελ: Oι σχέσεις με την Τουρκία πρέπει να τεθούν σε νέα βάση

Μέρκελ: Oι σχέσεις με την Τουρκία πρέπει να τεθούν σε νέα βάση

Η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε πως πρέπει το Βερολίνο να κάνει τα πάντα, καθημερινά, για να απελευθερώσει τους Γερμανούς που παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία

Μέρκελ: Oι σχέσεις με την Τουρκία πρέπει να τεθούν σε νέα βάση
Σε ομιλία της στην Bundestag, η Άνγκελα Μέρκελ
έκανε λόγο για έναν «επαναπροσανατολισμό» των σχέσεων με την
Τουρκία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε πως πρέπει το Βερολίνο να κάνει τα πάντα, καθημερινά, για να απελευθερώσει τους Γερμανούς που παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία.
Κλείσιμο

«Η κατάσταση είναι περισσότερο από ανησυχητική. Από τη μια πλευρά, το καθήκον μας είναι να απελευθερωθούν Γερμανοί πολίτες. Πιστεύω ότι αυτό είναι το μέλημά μας. Αλλά και οι σχέσεις με την Τουρκία πρέπει να τεθούν σε νέα βάση. Εκτός από την αναστολή των συνομιλιών για μια τελωνειακή ένωση, η ΕΕ σχεδιάζει επίσης να αναστείλει τις ενταξιακές συνομιλίες της Άγκυρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτή είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να αποφασιστεί, αλλά πρέπει επίσης να γίνει με σύνεση».

«Χρειάζονται επειγόντως νέες κυρώσεις εις βάρος της Πιονγκγιάνγκ»

Ο υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό της πρόγραμμα, δήλωσε επίσης η Γερμανίδα καγκελάριος υπογραμμίζοντας ότι είναι «επείγον» να γίνει κάτι τέτοιο.

«Οι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών συμφωνιών», τόνισε η Μέρκελ σε ομιλία της στη Μπούντεσταγκ. «Δηλώνω ξεκάθαρα και εξ ονόματος όλης της κυβέρνησης: μπορεί να υπάρξει μόνο μια ειρηνική, διπλωματική λύση», τόνισε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης