Μπ. Τζόνσον: Ο Λάζαρος χρειάστηκε τέσσερις μέρες για να αναστηθεί, ο Μπόρις 13!

Μπ. Τζόνσον: Ο Λάζαρος χρειάστηκε τέσσερις μέρες για να αναστηθεί, ο Μπόρις 13!

Κέρδισε το δημοψήφισμα, αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της ηγεσίας των Συντηρητικών, επέστρεψε ως υπουργός Εξωτερικών

Μπ. Τζόνσον: Ο Λάζαρος χρειάστηκε τέσσερις μέρες για να αναστηθεί, ο Μπόρις 13!
Ο φιλόδοξος Μπόρις Τζόνσον, αναμφισβήτητα ο πιο χαρισματικός και δημοφιλής Συντηρητικός πόλιτικός της Βρετανίας, έπαιξε το "χαρτί" του Brexit και κέρδισε. Διαφοροποιήθηκε από την θέση του Ντέιβιντ Κάμερον στην εκστρατεία για το ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου γιατί ήξερε πως μόνο έτσι θα διεκδικούσε τον στόχο του: να γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Τελικά, από δήμαρχος του Λονδίνου, ο ατίθασος Τζόνσον ανέλαβε τα ηνία του νευραλγικού υπουργείου Εξωτερικών εκπλήσσοντας όχι μόνο την βρετανική κοινή γνώμη αλλά και την διεθνή κοινότητα. 

Μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα, ο δρόμος του προς την Ντάουνινγκ Στρητ ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ο πολιτικός του φίλος και υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, του έκοψε τα φτερά ανακοινώνοντας ότι θα είναι τελικά αυτός που θα διεκδικήσει τον πρωθυπουργικό θώκο. Ξαφνικά, λοιπόν, οι πολιτικές φιλοδοξίες του 52χρονου Τζόνσον άρχισαν να ψαλιδίζονται με πολλούς να προεξοφλούν την πολιτική του αποκαθήλωση.

Και τότε, όπως ο Λάζαρος, ο Τζόνσον έκανε ένα δυναμικό πολιτικό "come back". "Ο Λάζαρος χρειάστηκε τέσσερις μέρες για να αναστηθεί, ο Τζόσον 13 (ημέρες). Αυτή τη  στιγμή είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του "Brexit" στη νέα βρετανική κυβέρνηση αναλαμβάνοντας ένα από τα τέσσερα πιο νευραλγικά υπουργεία" έγραψε χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Κλείσιμο
Πολιτικό σεισμό στους Συντηρητικούς προκάλεσε η υπουργοποίηση Τζόνσον
  
Η τοποθέτηση του Αλεξάντερ Μπόρις ντε Πφέφελ Τζόνσον ως επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε σεισμικές δονήσεις στο κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών. Για χρόνια, ο Τζόνσον είχε δεχθεί δριμεία κριτική από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι είναι τεμπέλης, ανοργάνωτος και ανίκανος για να κάνει οτιδήποτε. 

Αυτοί ήταν και οι λόγοι που ο Γκόουβ δεν στήριξε τον Τζόνσον για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα. "Ο Τζόνσον δεν δείχνει να είναι  σε θέση να οργανώσει οτιδήποτε", είχε πει συνεργάτης του Γκόουβ προσθέτοντας : "Είναι  ανίκανος για να γίνει πρωθυπουργός".

Όμως η Τερέζα Μέι έδειξε ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη της στον Τζόνσον

Ως υπουργός Εξωτερικών, γράφει ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας , ο Τζόνσον θα "αλωνίζει" στο εξωτερικό περνώντας τον περισσότερο χρόνο του εκτός Βρετανίας. Όσο για τς Βρυξέλλες, έχει ήδη δείξει τα... διαπιστευτήριά του. Όταν ήταν ανταποκριτής της "Daily Telegraph" στη βελγική πρωτεύουσα, την δεκαετία του ' 90, είχε γίνει δακτυλοδεικτούμενος για την ευρωσκεπτικιστική θέση του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης