Ιράκ: Με πυροβολικό και τανκ η εισβολή στη Φαλούτζα

Ιράκ: Με πυροβολικό και τανκ η εισβολή στη Φαλούτζα

Υπήρχε και αεροπορική κάλυψη από τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού - «Έχουμε βρει αντίσταση από τους τζιχαντιστές», δήλωσε ο διοικητής της επιχείρησης

Ιράκ: Με πυροβολικό και τανκ η εισβολή στη Φαλούτζα
Βαρύ πυροβολικό, τανκ και τη συνδρομή αεροπορικών επιθέσεων από τις συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζεται η εισβολή του ιρακινού στρατού στην πόλη Φαλούτζα, η οποίο βρίσκεται υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους από τον Ιανουάριο του 2014.

Το πεζικό εισέβαλε στην πόλη από τρεις διευθύνσεις συνεπικουρούμενο από ισχυρές δυνάμεις πυροβολικού και τανκ. Σύμφωνα με μαρτυρίες διεθνών τηλεοπτικών συνεργείων, ακούγονται ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή Ναϊμίγια της πόλης, στην οποία είχαν εγκλωβιστεί 50-60 χιλιάδες πολίτες.

Κλείσιμο
«Οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη με την κάλυψη από αέρος του διεθνούς συνασπισμού, της ιρακινής αεροπορίας, ελικόπτερα, πυροβολικού και τανκ», δήλωσε ο Ιρακινός αντιστράτηγος, Αμπντελβαχάντ αλ Σααμπί, ο οποίος έχει αναλάβει τη διοίκηση της ευρείας επιχείρησης για την απελευθέρωση της πόλης.

«Ο αντιτρομοκρατικός στρατός, η αστυνομία Άνμπαρ και ο ιρακινός στρατός εισήλθαν στην πόλη περίπου στις 4, από τρεις διαφορετικές περιοχές», πρόσθεσε ο αντιστράτηγος, λέγοντας πως «έχουμε συναντήσει αντίσταση από το στρατό της Daesh». Από την Κυριακή, ο ιρακινός στρατός είχε αποκλείσει κατά 80% την περίμετρο της πόλης και ήταν έτοιμος για την επιχείρηση εισβολής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης