Σκόπια: Σοβαρά επεισόδια διαδηλωτών με την αστυνομία, γυαλιά-καρφιά το γραφείο του Ιβάνοφ

Σκόπια: Σοβαρά επεισόδια διαδηλωτών με την αστυνομία, γυαλιά-καρφιά το γραφείο του Ιβάνοφ

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν αργά το απόγευμα με την συμμετοχή τουλάχιστον 3.000 ανθρώπων οι οποίοι έκαιγαν φωτογραφίες του προέδρου Ιβάνοφ

Σκόπια: Σοβαρά επεισόδια διαδηλωτών με την αστυνομία, γυαλιά-καρφιά το γραφείο του Ιβάνοφ
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στα Σκόπια. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο της πόλης μπροστά στο κτίριο του κυβερνώντος κόμματος VMRO. 

Η αντικυβερνητική διαδήλωση εξελίχθηκε σε βίαιη σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς οι τελευταίες προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να μπουν στο κτίριο του προέδρου της χώρας.

Κλείσιμο
Κάτι που πάντως δεν τα κατάφεραν καθώς αρκετοί από τους διαδηλωτές εισέβαλαν τελικά στο κτίριο και κατέστρεψαν το γραφείο του προέδρου κάνοντας γυαλιά-καρφιά όλα όσα βρήκαν εμπρός τους, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.


Μετά από σκληρές αψιμαχίες μεταξύ των δύο πλευρών, οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και έφθασαν μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου των Σκοπίων, καίγοντας φωτογραφίες του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, κυρίως από την πλευρά των διαδηλωτών και έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις.



Η κατάσταση στα Σκόπια είναι τεταμένη από το Μάρτιο, όταν το συνταγματικό δικαστήριο της πΓΔΜ επέτρεψε στον πρόεδρο να δώσει χάρη σε πολιτικούς που κατηγορούνται για εκλογική νοθεία. Από τότε μέχρι σήμερα οι διαδηλώσεις εναντίον του Ιβάνοφ είναι συχνό φαινόμενο στην πόλη των Σκοπίων, ενώ πολλές φορές βρίσκονται αντιμέτωπες ομάδες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση με αντιφρονούντες με αποτέλεσμα να υπάρχουν βίαια επεισόδια και πολλές συλλήψεις από την αστυνομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης