Θρίλερ στις Βρυξέλλες: Έφοδοι για τη σύλληψη του 8ου τζιχαντιστή

Θρίλερ στις Βρυξέλλες: Έφοδοι για τη σύλληψη του 8ου τζιχαντιστή

Η εισαγγελία του Βελγίου αναφέρει ότι δεν σημειώθηκαν συλλήψεις 


Θρίλερ στις Βρυξέλλες: Έφοδοι για τη σύλληψη του 8ου τζιχαντιστή
Σε θρίλερ εξελίχθηκε στις Βρυξέλλες μία μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στην συνοικία Μολενμπέκ, που θεωρείται προπύργιο των τζιχαντιστών. 

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP , ο δήμαρχος του Μολεμπέκ στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε ότι η αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει καμία σύλληψη, κάτι που επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Βελγίου.
Κλείσιμο

Το βελγικό δίκτυο RTL είχε μεταδώσει νωρίτερα το μεσημέρι πως συνελήφθη ο καταζητούμενος ως όγδοος τρομοκράτης του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα το κρατικό RTBF διέψευσε την είδηση, επικαλούμενο πηγές της βελγικής εισαγγελίας.

Ο 26χρονος είχε ξεφύγει μέσα από τα χέρια της γαλλικής αστυνομίας, που τον σταμάτησε για έλεγχο το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, στα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο, αλλά τον άφησε να φύγει. 

Οι πληροφορίες του δικτύου RTL αναφέρουν ότι κατά την τεράστια επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας στην περιοχή αυτή, που είναι γνωστή ως «γκέτο» τζιχαντιστών, ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ οι αστυνομικοί έδιναν εντολές μέσω μεγαφώνου σε έναν άντρα να παραδοθεί «με τα χέρια ψηλά».

Λίγη ώρα αργότερα το κρατικό RTBF, επικαλούμενο πηγές από την βελγική εισαγγελία διέψευσε την είδηση, υποστηρίζοντας πως όντως υπάρχει ένας συλληφθείς, που δεν είναι όμως ο καταζητούμενος ως «όγδοος τρομοκράτης» του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γάλλος εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση στις Βρυξέλλες υποκινήθηκε γύρω από έναν «ύποπτο-κλειδί» για τις επιθέσεις στο Παρίσι, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι πρόκειται για τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, μετέδωσε ωστόσο ότι τελικά δεν υπήρξε καμία σύλληψη. Παράλληλα, η βελγική αστυνομία ζήτησε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς να διακόψουν τις απευθείας μεταδόσεις από το σημείο.

Αργά το μεσημέρι δημοσιογράφοι από το σημείο μετέδιδαν πως ακούστηκαν δύο εκρήξεις. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης